Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır? | Güzellik Çarşısı

Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır?

Memeyi ne küçültür?, Gogus kucultme nasıl yapılır?, Meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?, Meme küçültme ameliyatının riskleri nelerdir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > blog > Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır?
05 Nisan 2022
328 okunma
Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır?

Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır; Meme küçültme operasyonunun planlaması yapılırken hastadan bazı tetkiklerden istenmektedir. Operasyonun başarılı geçmesi için bu plan önemli durumdadır.

Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır, Hangi Tetkikler İstenir?:

  • Öncelikle vücut ölçülerine uygun meme yapısının belirlenmesi ile işe başlamaktadır.
  • Memenin operasyon esnasında ne kadar yukarıya çekileceği tespit edilmektedir.
  • Ameliyata girmeden önce 30 yaşını geçmiş hastalar için mamografi çekilmesi istenmektedir.
  • Operasyon boyunca kişiye uygulanacak anestezi yöntemi,genel anestezidir.
  • Operasyondan çıkartılacak olan parçaların patolojiye gidip gitmemesi kararını çektirilen mamografinin sonucu belirlemektedir.
  • Operasyon hususunda hasta bilgilendirilerek, oluşabilecek komplikasyonlardan hasta haberdar edilmektedir.
  • Hastaların ideal kilosunda olmaları önemlidir.
  • Ayrıca kişi ideal kilosundaysa operasyon daha rahat geçmektedir.
  • Herhangi bir komplikasyonun olmaması adına hastanın kullandığı ilaçlar,sigara,alkol durumu sorgulanmaktadır.
  • İdeal kiloda olmak ayrıca komplikasyon riskini azaltmaktadır.

Meme Küçültme Operasyonunun Planlaması Nasıl Yapılır


Bazı durumlarda hastalar ‘Meme küçültme operasyonunun planlaması nasıl yapılır?’ sorusu ile kafalarını oldukça meşgul edebilmektedirler. Unutulmamalıdır ki günümüz tıp teknolojisi koşullarında artık operasyonlar kolaylıkla,sorunsuz bir şekilde ilerlemektedir. Hastaların kendi tıbbi geçmişlerini bilmesi doktorların da işini kolaylaştırmaktadır.

Hastanın operasyon hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirmesi rahatlatıcı etki yaratmaktadır. Operasyon sonrası daha kolay iyileşebilmeleri için de hastaların detaylı bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Hastalar için ‘meme küçültme operasyonunun planlaması nasıl yapılır?’ sorusunun yanı sıra bu operasyon nedeniyle kendilerinde ameliyat izinin kalıp kalmayacağı da merak konusudur. Meme küçültme operasyonu sonrası hastalarda ufak bir iz kalmaktadır. Operasyonda meme küçültülürken kullanılan yöntemler izin nerede olacağını ve izin şeklini belirlemektedir. Meme ucunun aşağı kısmında ve meme ucunun etrafında I, L veya T harflerini andıran izler kalabilmektedir.

Ancak izler altta kaldığı için bu durum görünüş açısından da bir farklılık arz etmemektedir. Özellikle son dönemlerde kullanılan ilaçların ve tekniklerin de gelişmesiyle ameliyat izleri daha az farkedilir olmaktadır. Bu durum da hastalar için sorun olmaktan çıkmaktadır.

Meme Küçültme Operasyonunun Sakıncası Var Mıdır?:

Bazı hastalar meme küçültme ameliyatına karar vermeden önce meme küçültme ameliyatının kansere sebep olup olmayacağı hakkında kafalarında soru işareti yaratırlar. Meme küçültmek için yapılacak operasyonun kanser gelişimiyle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır.

Öyle ki belirli bir yaş üstünde (30 yaş üstü kadınlarda) operasyondan önce mamografi çekilmesi istenerek esasında bir yararlı bir de tetkik yaptırılmış olunmaktadır. Ayrıca operasyonda meme dokusunun büyük kısmı çıkarıldığından sonraki zamanlarda göğüs kanserine yakalanma riskini azaltılmış olmaktadır. Ayrıca Amerika’da bu konu üzerinde yapılan bir çok çalışma da bu verileri destekler niteliktedir. Zarardan aksine birden fazla yararı olan meme küçültme operasyonuna ihtiyaç duyan her hasta bu operasyonu gönül rahatlığı ile yaptırabilmelidir. Kişilerin derinlemesine bir araştırma yaptıktan sonra, en güven duydukları uzman ve ekiple bu operasyona karar verebilirler.