Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi | Güzellik Çarşısı

Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi

Cildin güzel olması için ne yemeli?, Cildin sıkılaşması için ne yemeli?, Yüzün pürüzsüz olması için ne yapmalı?, Cilt güzelliği için ne yapmak gerekir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Cilt > Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi
07 Aralık 2014
928 okunma
Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi

Vitiligo için 2 kolay bitkisel tedavi vardır. Vitiligo renk düzensizliği hastalığıdır. Kişinin vücudunun herhangi bir bölümünde renk eşitsizliği, çok koyu renk veya daha açık tonlarda ten rengi görülmesine vitiligo denir.

Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi Nedir?

Vitiligo rahatsızlığına sahip kişiler görünümlerinden hoşnut olmayabilir. Bu durumu düzeltmek için evde kullanılan eski bitkisel tedavi yöntemleri vardır. Vitiligo rahatsızlığı için evde kullanılan tedavi yöntemleri kür halindedir. Bu kürler hem doğal hem sağlıklı hem de herkesin ulaşabileceği kürlerdir. Günümüzde oldukça ulaşılması zor tarifler verilmektedir ancak biz sizin için en kolay tarifleri hazırladık.

Vitiligo rahatsızlığı için ilk tarifimizin malzemeleri 1 litre su ve 15 gram yulaf samanı şeklindedir. Vitiligo hastalığı için ikinci tarifimizin malzemeleri ise 1 tane elma kabuğu, 1 tane portakal kabuğu ve 1 çay bardağı sudur.

Vitiligo rahatsızlığı için kür hazırlarken yeşilden kurutulmuş 15 gram yulaf samanı ile 1 litre kaynamış suyu 3 dk boyunca kaynatacağız. Bu tarifi sürdükten 2 saat sonra yıkayabilirsiniz. Aynı tarifi haftada 3 kere tekrar etmelisiniz.

Vitiligo hastalığı için ikinci bitkisel yöntemin malzemelerini hazırlayalım. İlk olarak kaynamış suya portakal kabuğunu atıp 5 dakika boyunca bekleyelim ve ardından da elma kabuğunu ekleyelim. 3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp dinlenmesini bekleyelim. Dinlendikten sonra karışımın lapasını cildimizde 15 dakika bekletebiliriz ancak lapayı aldıktan 1 saat sonraya kadar yıkamayalım. Tüm işlemleri haftada 3 kere tekrarlayabilirsiniz.

Deriye rengini vermekte olan hücreler görevini yapamadığı zaman görülen cilt hastalığıdır.  Vitiligo bu nedenle deride renk düzensizliğine yol açar. Vücudun her noktasındaki cilt üzerinde görülebilen hastalık için bitkisel tedavi yöntemleri aşağıda yer almaktadır.

Vitiligo Bitkisel Tedavi Yöntemi 1

  • 1 litre – su
  • 15 gr – yulaf samanı

Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi

Hazırlanışı ve Uygulanışı


Su kaynatılarak işlem başlatılır. Kaynayan suyun içine yulaf samanı koyulur. Tencerenin kapağı kapatılarak sonra ocağın altı kısık seviyeye alınır. 3 dakika kısık ateşte kaynayan karışım ocaktan alınarak ılık olması için kenara konulur. Ilık hale geldiğinde de süzülerek pamuk yardımıyla lekelerin üzerine sürülür.

Sürme işlemi tamamlandığında 2 saat durulamadan beklemeniz en önemli şartıdır. Haftada 3 kez işlemin aynısını yapmaya devam etmeniz gerekir. Düzenli kullanımda lekeleriniz zaman içinde kaybolacaktır. Kürü uygulanmadan önce ellerinizi mutlaka 2 dakika ılık su içinde bekletmelisiniz. Bu sayede kürün cilde nüfuzunu daha etkili hale getirebilirsiniz.

Not: Yulaf samanının yeşilken kurutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz. Sarardıktan sonra toplanarak kuru olarak satılan yulaf samanı kullanmanız işe yaramayacaktır.

Vitiligo Bitkisel Tedavi Yöntemi 2

  • 1 tane – elma kabuğu
  • 1 tane – portakal kabuğu
  • 1 çay bardağı – su

Vitiligo İçin 2 Kolay Bitkisel Tedavi

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Su ateşte kaynatılır ve ardından ocağın altı kısılarak içine portakal kabuğu konulur. 5 dakika kaynatılır ve daha sonra da içine elma kabuğu eklenir.

3 dakika süreyle kaynattıktan sonra da ocağın altı kapatılarak ılık hale gelene kadar beklenir. Ilık olan karışım süzülür ve lapası alınır. Lapa vitiligo bölgelerine yerleştirilerek 15 dakika bekletilir. On beş dakika geçtikten sonra da lapayı bölgeden alarak cildi yıkamadan 1 saat beklemeniz gerekir. Süre sonunda bölgeyi su ile arındırmanız yeterlidir. Haftada 3 defa kürü uygulayabilirsiniz.

Not: Bu kür hastalığın başlangıç aşamasında olan kişiler için uygundur.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/ayak-terlemesi-tedavi-yollari-nelerdir/

https://guzellikcarsisi.com/nasir-nasil-tedavi-edilir/

https://guzellikcarsisi.com/el-terlemesi/

https://guzellikcarsisi.com/bitkisel-selulit-tedavisi/