Diyet Yapmanın 10 Kuralı | Güzellik Çarşısı

Diyet Yapmanın 10 Kuralı

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar?, En çabuk nasıl zayıflanır?, 1 haftada ne kadar kilo verilir?, Evde en hızlı nasıl kilo verilir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Diyet > Diyet Yapmanın 10 Kuralı
10 Mart 2015
1.092 okunma
Diyet Yapmanın 10 Kuralı

Diyet Yapmanın 10 Kuralı

Günümüzde fastfood yiyeceklerin artması, dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam kilo alma sorununa neden olan başlıca nedenlerdir. Alınan aşırı kilolar verilmediği taktirde uzun vade de hem fiziksel hem de psikolojik bazı rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu nedenle çoğu insan hayatının belirli evrelerinde diyetle iç içe yaşamaktadır. Hatta çoğu zaman kilo problemi olmayan insanlar bile formlarını korumak amacı ile diyete başvurmaktadır. Diyete başlamadan önce diyet yapmanın 10 kuralı vardır.

   

İşte Diyet Yapmanın 10 Kuralı;

 

1-Bilinçli diyet yapmak için uzman yardımı alma.

Diyete başlamadan önce yapılması gereken en önemli şey bir uzmandan yardım almaktır. Çünkü her insanın fiziki koşullarına uygun kendine özel diyetler uygulayarak daha sağlıklı bir zayıflama yolunu seçmesi çok önemlidir. Aksi halde bilinçsiz uygulanan diyet sonucunda sağlık problemleri yaşanabilir ve verilen kilolar kısa sürede tekrar geri alınabilir. Böyle bir durum diyet uygulayan kişi için hem zaman kaybına hem de fiziksel ve psikolojik yıpranmaya neden olabilir. Bu yüzden uzman yardımı almak önemlidir.

2-Günde en az 2lt su içmek.

İnsan vücudunun 4’te 3’ünün su olması nedeniyle su insan vücudu için en gerekli ihtiyaçtır. Bu yüzden her gün mutlaka yeterli miktarda su tüketmek gereklidir. Yapılan diyetleri uygularken kurallara sağdık kalmak ve her gün en az 2lt su içmek istenilen en iyi sonucun alınmasına yardımcı olacaktır.

3-Diyete sağdık kalmak.

Uzman diyetisyenin hazırlamış olduğu diyete sağdık kalmak önemlidir. Diyet uygularken yapılacak küçük kaçamaklar bile diyetin süresini ve sonucunu büyük ölçüde etkileyecektir. Bu nedenle diyet kurallarına bire bir sadık kalmak çok önemlidir.

4-Psikolojik açıdan hazır hissetmek.

Diyete başlamadan önce psikolojik açıdan hazır ve istekli olunmalıdır. Pozitif bir ruh hali ile istenilen sonuca odaklanılmalıdır. Zira negatif enerji ve isteksizlik diyeti olumsuz etkiler. İstemek başarmanın yarısıdır.


5-Uzun çiğneyip, yavaş yiyerek hızlı sindirime yardımcı olmak.

Her öğünde yenilen besinler uzun süre çiğnendikten sonra yutulmalı ve lokmalar arasında kısa aralar verilerek yavaş yenmelidir. Bu durum sindirimin kolay ve hızlı olmasını sağlayarak kilo alımını engelleyecektir.

6-Öğünlerde küçük tabaklar seçmek.

Öğünlerde küçük tabak seçimi diyetin uygulanması sırasında kolaylık sağlayacaktır. Diyetlerde yenilen besiler gibi öğünün porsiyonu da önemlidir.

7-Diyet ile birlikte spor yapılmalıdır.

Diyet yaparken hareketsiz ve spordan uzak bir yaşam sürmek diyetin verimliliğini etkilemektedir. Diyetin verimliliğini arttırmak ve sağlıklı yaşamak için spor yapmak önemlidir.

8-Sabırlı olmak şarttır.

İstenilen sağlıklı ve mutlu yaşama ulaşmanın elbette ufak bir bedeli vardır. O da sabırdır. Sabırlı olmanın sonunda alınan ödülün değeri elbette büyük olacaktır.

9-Yenilen besinlerin mevsimine uygun tüketilmesi.

Her besini kendi mevsiminde hormonsuz bir şekilde tüketmek sağlık açısından önemlidir. Bu nedenle tüketilen besinler mevsiminde tüketilmelidir.

10-Sık ve az yemek yenmeli.

Her gün en az, 3 ana 2 ara öğün olmak üzere 5 öğün yemek yenmelidir. Öğünler atlanmamalıdır. Öğün atlamadan sık ve az yemek yiyerek yapılan diyetler daha sağlıklıdır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/evde-gece-kremi-nasil-yapilir/
https://guzellikcarsisi.com/tatile-giderken-yapilmasi-gereken-bakimlar/
https://guzellikcarsisi.com/kilo-vermek-ya-da-en-azindan-fit-kalmak/
https://guzellikcarsisi.com/kilo-vermek-ya-da-en-azindan-fit-kalmak/
https://guzellikcarsisi.com/ketojenik-diyet/