Bitkisel Nasır Tedavisi | Güzellik Çarşısı

Bitkisel Nasır Tedavisi

Nasıra kesin çözüm nedir?, Limon nasırı nasıl söker?, Nasır kökü nasıl çıkarılır evde?, Ayak nasırına ne iyi gelir evde çözüm? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Cilt > Bitkisel Nasır Tedavisi
07 Ağustos 2015
1.470 okunma
Bitkisel Nasır Tedavisi

Nasır neden olur ve bitkisel nasıl tedavisi; nasır ayak ve el bölümünde sürekli sürtünmeden ve deri hastalıklarına karşı önlem alınmamasından kaynaklanır. Ölü derinin kendini atmaması ve maruz kaldığı sert ve sürtünmeye karşı kemiksi bir dokuyla koruma gerçekleştirmesi nasırın oluşma nedenidir.

Nasır nasıl geçer; Nasırı geçirmek için papatya kurularını ve 1 litre suyla ayak bakımı yapmalısınız. Papatya yumuşatıcı ve nemlendirici olduğu kadar derinin de tedavi edilmesinde oldukça etkilidir.

  • 1 litre suyun içine papatya kurusu atın.
  • Papatyaların kokusunu suya vermesini ve hafif sarı bir görünüm elde etmesini bekleyin.
  • Papatya dolu su kabında nasırlı bölgeyi 30 dakika bekletin.
  • Uygulamayı haftada 2 defa yapabilirsiniz.

Nasır Tedavisinde Yapılmaması Gerekenler Nelerdir?

Bitkisel nasıl tedavisi sonrası, yumuşayan nasır bölgesinde kese, taş veya makas gibi sert, kesici ürünlerle kesme işlemi yapmamalısınız. Nasırın kendiliğinden düşmesi, her zaman daha çabuk iyileşme sağlamaktadır. Nasırlı bölgenin hasar görmesi hem acılı olmasına hem de nasırın yayılmasına neden olacaktır.

Mantarlı ve nasırlı bölgelerde dağılma olmaması ve sürecin tekrarlanmaması için alkol oranı hafif temizleyici ürünler kullanabilirsiniz. Terleme ve kirlenmeye karşı düzenli olarak yıkama yapmalısınız.

Ayaklar başta olmak üzere, ellerde de sıkça görülen nasırlar, deriye baskı yapan bir dış etken dolayısıyla zamanla derinin sertleşip işlevini kaybetmesine verilen addır. Bunun sonucunda özellikle ayaklar için, ayakkabı giyildiğinde şiddetli acı duyulması nasır tedavisini zorunlu hale getirmektedir. Bitkisel nasır tedavisi nasır tedavilerinin birçoğunda kolaylıkla kullanılabilen bir yöntemdir. Sonuç alınabilme şansı da oldukça yüksektir. Başlıca bitkisel nasır tedavisi yöntemleri şunlardır:

  • Domatesin içerisindeki maddeler nasırla mücadelede çok önemli bir yer tutmaktadır. Domates büyük halkalar şeklinde dilimlenip bir bezle nasıra sarılmalı, daha sonra ise bir poşetle hava almayacak biçimde sarılmalıdır.
  • Kırmızı soğanın sıkılması sonucunda elde edilecek su, bir pamuk yardımıyla günde 3-4 kez nasırın üzerine sürüldüğünde nasır kısa sürede zayıflayacaktır.
  • Limonun içindeki asit de nasırın bitkisel tedavisi için çok önemlidir. Limon da aynı domates gibi dilimlenip bir bez yardımıyla nasıra sarılıp, üzeri hava almayacak biçimde sarılmalıdır. Limon gece nasıra sarılıp sabah söküldükten sonra nasırlı bölge ılık suyla yıkandığında nasır kısa sürede kaybolabilir.


  • Etkili bitkisel nasır tedavisi yöntemlerinden biri olan sinir otundan bir miktar alınıp sıcak suda ısıtıldıktan sonra nasırın üzerine koyulduğunda çok etkili olacaktır.
  • Ceviz yağı da başta nasırın acısını azaltma yönünün yanı sıra, nasırla mücadelede çok etkilidir.
  • Kırlangıç otunun nasırla mücadelesinde dünya çapında bir ünü vardır.
  • Fırında pişirilen 2 adet sarımsak tuzla birlikte iyice ezildikten sonra içine elma sirkesi karıştırılıp nasıra sürüldüğünde mucizevi etkiler alınmaktadır.
Evde Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Evde nasırı gidermek için 1 çay bardağı beyaz sirkenin içerisine 1 adet soğan eklemelisiniz. Cam kavanoz içerisinde hazırlanan bu kürü pamuk yardımı ile nasırlı bölgeye uygulamalısınız. Gün aşırı olacak şekilde uygulamak gerekir.

Ayak Tabanında Nasır Nasıl Tedavi Edilir?

Yaygın olarak ayak tabanında çıkan nasır için 3 diş sarımsağa ihtiyaç duyulur. İçerisine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. İyice karıştırılan karışımın pamuk eşliğinde nasıra nüfus ettirilmesi gerekir. Bir süre kadar bekletmeniz halinde nasırın yok olacağını göreceksiniz.

Nasırı Ne Kurutur?

Ölü derilerden kurtulmak isteyenlere öncelikle karbonattan söz etmek gerekir. Boyutu küçük olan nasırları kurutmak ve ortadan kaldırmak adına karbonat kürüne yer verilir. Şöyle ki ılık su içerisine 2 yemek kaşığı kadar karbonat eklenir. Ardından bu ılık suya ayaklarınızı koymanız ve ortalama 15 dakikaya kadar beklemeniz yeterli olacaktır.

Elin İçindeki Nasır Nasıl Geçer?

Nasırın elde çıkması üzerine doğal yağlara başvurmak en doğrusu olacaktır. Özellikle de badem yağı eşliğinde yapılan masaj neticesinde etkili bir sonuç alınır. Bunun yanı sıra elinize bir limon alıp oynamaya başlamalısınız. Bu sayede nasıra neden olan ölü deriyi atmanız mümkün olacaktır.

Ayakta Nasır Nasıl Geçer Evde?

Ayakta çıkan nasırı yok etmek için ponza taşı tercihinde bulunabilirsiniz. Ponza taşının uygulanmasında duş daha doğru olacaktır. Ölü derinin duş esnasında yumuşaması söz konusudur. Taş eşliğinde deriyi alabilir ve son olarak nemlendirici eşliğinde etkili sonucu görebilirsiniz.

Nasırı Kim Alır?

Nasıra ilişkin evde doğal yöntemlere başvurulabilir. Ancak sonuç alamadığınız taktirde uzmanlara yönelmeniz en doğrusu olacaktır. Bunun için de cildiye uzmanlarından randevu almak gerekir. Detaylı muayene üzerine nasır için verilen merhemlerin ve de kremlerin kullanılması istenebilir.

Nasır Kökü Nasıl Çıkarılır Evde?

Nasır kökünü evde çıkartmak yeteri kadar sağlıklı değildir. Bunun yerine nasırın kaybolmasını sağlayan aspirine yönelebilirsiniz. Şöyle ki birkaç damla su içerisine eklenen aspirin ile macun elde edilir. Macunu nasırlı alana sürer ve gece boyunca bekletirsiniz. Böylece nasırın kökünü kurutmak ve estetik kaygıya son vermek mümkün hale gelir.

Tohum Nasırı Nedir?

Ölü cilt hücrelerinden kaynaklı olarak tohum nasırı ortaya çıkar. Yaygın olarak topuğun yan kısmında tohum nasırına rastlanır. Bunun gibi yine topuğun arka kısmında da görülebilir. Yeteri kadar nemlendiricilere başvurulmaması üzerine topukta nasırın çıkması söz konusudur.

Ayak Nasırı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ayakta çıkan nasır için cildiye uzmanı ile görüşmek gerekir. Uzmanlar cilt üzerinden muayeneye geçerek en uygun tedaviye yer verir. Şöyle ki ayakta olan nasıra dair özel jellere ihtiyaç duyulabilir. Merhem veya krem uygulamalarına geçmeniz gerekebilir. Düzenli olarak kullanılan bu ürünler neticesinde nasırın önüne geçilebilir.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/nasir-nasil-tedavi-edilir/
https://guzellikcarsisi.com/ibrahim-saracoglu-nasir-tedavisi/
https://guzellikcarsisi.com/bitkisel-selulit-tedavisi/
https://guzellikcarsisi.com/papatya-suyu-ile-sac-nasil-acilir/
https://guzellikcarsisi.com/lazerle-cilt-soyma/