Botoks Nasıl Yapılır? | Güzellik Çarşısı

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks kaç liraya yapılıyor?, Botoks işlemi nasıl yapılır?, Ilk yapılan botoks kaç ay sürer?,Botoks sonrası kaç saat dikkat edilmeli? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Cilt > Botoks Nasıl Yapılır?
26 Aralık 2014
1.600 okunma
Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks nasıl yapılır ve ne işe yarar konusunda, Hyalüronik asit dolgusu olduğundan bahsedebiliriz. Enjekte yöntemi ile yüzdeki mimik izleri ve kırışıklıkların geçirilmesinde kullanılır. Ciltteki yaşlanma belirtilerine karşı uygulanan geçici estetik uygulamaları arasındadır.

Botoks ilk uygulamasında 6 aylık kullanım sağlar. Sonrasında ise 6-8 ayda bir yaptırılması gerekiyor. Kaz ayakları, alın ve kaş çevresindeki çizgilere uygulanan bir yöntemdir.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?

Botoks nasıl yapılır hususunda, yüz ve dekolte bölgesine uygulanır bir yöntemdir. Ancak koltuk altlarına terlemeyi önlemek için yapıldığını da belirtebiliriz. Genel olarak kaslara uygulanan geçici felç olarak bilinir. Yüzdeki mimiklere neden olan ve fazla çalışan kasların bir süreliğine durdurulması olarak yalın şekilde ifade edilebilir.

Son yıllarda pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan botoks, obezite tedavisinde ve çeşitli hastalıklarda etkili çözümdür. Göz ve kaş çevresi, dudak çevresi, alın bölgesi ile burun üzerindeki çizgilerin giderilmesi için uygulanır.

Botoks uygulamaları için 18 yaş üzerinde işlem yapılabiliyor. Ancak burun ucu estetiği veya farklı çalışmalar için yaşta farklılık görülebilir.

Kadınların genç görünmek ve ciltteki kırışıkları yok etmek için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de botoks yöntemidir. Bu yöntem yemek zehirlenmesinde oldukça etkili olan bir bakteri türünün estetik cerrahi alanında kullanılmasıdır.

Botoks Nasıl Yapılır

Yöntem ile kaslarınız gevşer. Kasların gevşemesiyle cilt üzerinde daha düzgün şekiller oluşur ve kırışıklıklar görünmez olur. Çünkü kaslar ne kadar çok sıkılır ve hareket ederse kırışıklıklar o kadar çok olur. Bu yöntem özellikle alın bölgesinde ve kaşlar arasında oldukça sık tercih edilmektedir.


Kaş bölgesinde, göz çevrenizde, alın çevresinde ve boynunuzda kırışıklıklardan şikâyet ediyorsanız botoks yöntemini düşünebilirsiniz. Bu teknik 20 – 60 yaş arasında olanlara uzman bir doktor tarafından uygulanması doğru olacaktır. Bu yöntem sadece ciltte oluşan kırışıklıkların giderilmesinde etkili değildir. Kaslarda ve mimiklerinizde oluşan kırışıklıkların tedavisinde de etkilidir. Güneşten dolayı oluşan kırışıklar ve dudak çevresinde meydana gelen kırışıkların tedavisinde bu yöntem uygun değildir.

Çünkü ağız çevresine yapılacak bir operasyon ağzınızın hareket etmesini sağlayan kasların gevşemesine neden olabilir. Bu yöntem sadece kırışıklıklarda kullanılmaz. Bunun yanında kas gevşetici olarak da kullanılabilir. Baş, bel, göz kasları ve vücuttaki diğer kasların tutulması gibi durumlarda bu tedavi yöntemini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yöntem uygulanacağı zaman doktorunuz kırışıklıkların olduğu yere birkaç iğne yardımıyla toksini cilde zerk eder.

Bu uygulama ile rahatsızlık olan yerdeki kasların hareketleri engellenmiş olur. İlk birkaç saat süren baş ağrısı dışında bu uygulamanın herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Uygulamanın etkisi ancak 1 veya 2 hafta sonunda görülmektedir. Tedavi 6 ayda bir uygulanmak zorundadır.

Nadir de olsa bazen kişilerde botoks uygulaması alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Kişide kızarıklıklar, kaşıntı ve daha ciddi sorunlar oluşmaktadır. Uygulama yapmadan önce uzman doktor iyi bir araştırma yapmalıdır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/zencefilli-botoks-maskesi/

https://guzellikcarsisi.com/el-terlemesi/

https://guzellikcarsisi.com/ignesiz-botoks-beautytox-serum/

https://guzellikcarsisi.com/ayak-terlemesi-tedavi-yollari-nelerdir/

https://guzellikcarsisi.com/sivilcelerden-kurtulmak-icin-maskeler/