Deri Döküntüsü Sebepleri, Belirtileri ve Tedavisi | Güzellik Çarşısı

Deri Döküntüsü Sebepleri, Belirtileri ve Tedavisi

Vücutta deri Döküntüsüne ne iyi gelir?, Deri dökülmesi neyin belirtisi?, Hangi hastalıklar döküntü yapar?, Deri döküntüsüne neden olan hastalıklar? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Cilt > Deri Döküntüsü Sebepleri, Belirtileri ve Tedavisi
15 Ocak 2015
1.865 okunma
Deri Döküntüsü Sebepleri, Belirtileri ve Tedavisi

Deri döküntüsü sebepleri, belirtileri ve tedavisi ile deri döküntüsü sorunundan kurtulmanız mümkün. Deri döküntüsü cildin kuruması, yeterince nemlendirilmemesi ve güneş ışığına fazla maruz kalması gibi sebeplerle ortaya çıkar. Deri döküntüsü problemiz fazla ise öncelikle doktora görünmeli ve bir sağlık sorununuz olup olmadığını öğrenmeniz gerekir.

Deri Döküntüsü Neden Olur?

Deri döküntüsün en yaygın sebebi cildin nemsiz kalmasıdır. Ancak birtakım hastalıkların habercisi olan deri döküntüsünün dikkate alınması ve mutlaka önüne geçilmesi gerekir. Deri döküntüsü ilerlediğinde kırmızı lekeler ve mor lekeler oluşur. Cildin sağlıksız görünmesine neden olduğu gibi kaşıntı, yanma hislerinin de ortaya çıkmasına neden olur.

Deri döküntüsüne sebep olan hastalıklar; alerji, egzama, atopik dermatit, sedef hastalığı gibi hastalıklardır. Bu hastalıkların önüne geçmek için doktor tavsiyesi ile krem veya hap kullanabilirsiniz. Mantar hastalığı da ciltte deri dökülmesine neden olan hastalıklardan biridir. Deri döküntüsü sebepleri, belirtileri ve tedavisi muayene sonrasında belirlenmektedir.

Cildinizde deri dökülmesi meydana geldiğinde sıklıkla nemlendirmeniz gerekir. Doğal ürünler kullanarak deri dökülmesinin önüne geçebileceğiniz gibi kaşıntı ve yanma hissini de ortadan kaldırmanız mümkün. Mantar, egzama, alerji gibi sebeplerle ortaya çıkan hastalıklarda doktor tavsiyesi ile nemlendirici kremler kullanmalısınız.

Ciltte oluşan döküntüler ve renk değişiklikleri kendisini döküntü olarak belli eder. Deri döküntüsü değişik biçimlerde ortaya çıkar. Eğer cilt döküntüsü belli bir hastalık sonucu meydana geliyorsa buna birincil cilt döküntüsü denir. Daha sonradan oluşan döküntülere ise ikincil cilt döküntüsü adı verilir.

Deri Döküntüsü Sebepleri

Deri Döküntüsünün Sebepleri

Deride oluşan döküntüleri dikkate almak önceden oluşabilecek hastalıkların önüne geçilmesi açısından önemlidir. Cilt döküntüleri herhangi bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkar. Alerji, duygusal olarak oluşan rahatsızlıklar ve ateşli hastalıklar sırasında ciltte döküntüler oluşur. Cilt döküntüleri bazen de dermatolojik rahatsızlıkların habercisi olabilir. Bu rahatsızlıklardan bazıları egzama, mantar ve isiliktir.


Deri Döküntüsü Belirtileri

Deri Döküntüsü Belirtileri

  • Ciltte en yaygın olan döküntüler kırmızı lekeler şeklinde olanlardır. Bu lekeler belli bir alanda oluşur ve renk değişiklikleri ile kendini belli eder. Kızamık hastalığında oluşan kırmızı lekeler gibi lekeler ve döküntüler olur. Birincil döküme olarak adlandırılan bu dökülmelerde kırmızı lekelerin oluşması teker teker olur ve zaman içinde büyük kırmızı bir lekeye dönüşür. Bu tür cilt dökülmelerinin üzerine parmak bastığınız zaman rengi solmaz veya beyaz geçici leke oluşur. Bu durum tifo hastalığının belirtisi olabilir bunu bilmek için testler yaptırmanız gerekir.

Deri Döküntüsü Sebepleri, Belirtileri ve Tedavisi

  • Cilt döküntülerinin başka şekli de kırmızı olmayan döküntülerdir. Bu döküntüler küçük sivilceler şeklinde olur. Bu döküntüye papüler döküntü denir. Eğer bu küçük sivilceler içinde sıvı var ise bu duruma vesikül adı verilir. Çiçek ve suçiçeği hastalıklarını buna örnek verebiliriz.
  • Diğer bir cilt döküntüsü ise çevresi kırmızı ortası beyaz olan döküntülerdir. Böyle bir döküntü durumunda ciltte kaşıntı oluşur. Kurdeşen rahatsızlığını örnek verebileceğimiz bu tür döküntülerde deride iltihap oluşur.

Deri Döküntüsü Tedavisi

Deri Döküntüsü Tedavisi

Deri döküntüsü rahatsızlığında tedavi için kesin tanı şarttır. Döküntü aşırı derece de kaşıntı yapıyorsa o zaman kalamin merhemini kullanabilirsiniz. Eğer şikâyetiniz geçmez ise o zaman bir cilt uzmanına başvurmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/terleme-nedenleri/

https://guzellikcarsisi.com/kansizligin-sebepleri-nelerdir/

https://guzellikcarsisi.com/ellerdeki-lekeler-icin-bitkisel-cozum/

https://guzellikcarsisi.com/cilt-lekeleri-icin-maskeler/

https://guzellikcarsisi.com/dudak-morarmasi/