Kalp Dostu Yiyecekler | Kalp Dostu Besinler Nelerdir? | Güzellik Çarşısı

Kalp Dostu Yiyecekler | Kalp Dostu Besinler Nelerdir?

Kalbi güçlendirmek için ne yemeli?, Kalbin en iyi dostu nedir?, Kalbi en çok ne yorar?, Kalbe ne zarar verir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > blog > Kalp Dostu Yiyecekler | Kalp Dostu Besinler Nelerdir?
24 Şubat 2021
690 okunma
Kalp Dostu Yiyecekler | Kalp Dostu Besinler Nelerdir?

Kalp dostu yiyecekler ­| kalp dostu besinler nelerdir; birçok besin kalbinize olumlu etki yaratacak etkiye sahiptir. Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi kalp sağlığınızı korur ve ileride karşılaşılacak problemlerin engellenmesine yardımcı olur.

Kalp Dostu Yiyecekler Nelerdir?

Kalp dostu yiyecekler ­| kalp dostu besinler nelerdir;

  • Zeytinyağı: Zeytinyağı doğal içeriği ve içerdiği mineraller ile kalbinizin sağlığını korumaya yardımcı olur. Özellikle soğuk sıkma pres zeytinyağı, zeytinyağının hiçbir yapısının bozulmadan üretilmesini sağlar.
  • Sarımsak: Kan basıncını dengelenmesi, antibiyotik özelliği taşıması ve kalp sağlığını koruması ile günlük tüketiminde yardımcı olur. Ancak sarımsak tüketirken çiğnemeden yutmaya özen göstermelisiniz aksi takdirde gün boyunca sarımsak kokusunu siz ve başkaları hissedebilir.
  • Enginar: Enginar hem kalp damarlarını tıkayan toksinleri arındırır hem de kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Hafif içeriği ile tüm vücudunuz için sağlıklıdır.
  • Somon: İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 ile kalbinizin gelişimi ve güçlenmesi için olumlu etki gösterir. Damar tıkanıklarının giderilmesi için uygun yapıya sahiptir.
  • Fındık: Yağlı tohum olarak adlandırılan fındık, içeriği ile kalbinizin sağlığını korur. Her gün bir avuç miktarında tüketmek hem enerjinizi artırır hem de sağlığınızı korur.

Kalbe dostu yiyecekler sayesinde kalp rahatsızlığı riskinin minimum seviyeye düşürülmesini sağlayabilirsiniz. Son dönemlerde kalp rahatsızlıklarından doğan hayati risk içeren sağlık sorunlarının giderek daha sık meydana geldiği görülüyor. Hatta ne acıdır ki beslenme yanlışlıklarından kaynaklanan sebeplerden dolayı kalp krizi nedeni ile hayatını kaybeden kişilerin sayısı da ülkemizde oldukça fazla! Size vereceğimiz beslenme ipuçları ile hayatınıza kalp sağlığınızı pekiştirecek dokunuşlarda bulunmak mümkün olacaktır. Erişilebilir besinler ile ilaç tedavisi öncesinde sağlığınızı desteklemek mümkün!

Zeytinyağı

Kalp’e ne iyi gelir sorusunun yanıtını arayan kişiler için en kritik hususların başında yağ kullanımı gelmektedir. İlk adım olarak hayatınızdan katı yağın çıkarılması gerekiyor. Trans yağlar olarak da adlandırılan bu kategoriyi hayatınızdan olabildiğince uzak tutmanız gerekir. Fast food gibi ürünlerin hazırlanışında kullanılan trans yağlar kalp sağlığını tehdit etmektedir. Bunun tam aksi kalp sağlığını besleyen ve tüm vücut için adeta bir sağlık iksiri olan zeytinyağını hayatınıza eklemeyi ihmal etmeyin! Zeytinyağı ülkemizin dünya üretiminde yer sahibi olduğu mahsullerdendir.

  • Zeytinyağı tüketimi kalp ve damar sağlığını desteklemektedir. Özellikle kalp damar sağlığını en net tehdit eden unsur olan tıkanıklıkların engellenmesinde büyük rol oynar.
  • Kalp sağlığınızı korurken dilerseniz yemeklerinizi zeytinyağı ile pişirebilirsiniz dilerseniz de direkt olarak günde biri tatlı kaşığı kadar zeytinyağını içmelisiniz.
  • Bu zeytinyağının soğuk pres sızma olması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Ne kadar az endüstriyel işlemden geçerse besinler besin değerini o kadar net korur.

Zeytinyağı tüketirken kalori kontrolü konusunda dikkatli olmalısınız. Yüksek miktarlarda tüketilmesi durumunda kilo alımını destekleyebilmektedir. Özellikle obezite sorunu olan kişilerin kalori alımı sürecinde dikkatle hesaplamalar yapması ve mümkünse bir diyetisyenden yardım alması gerekecektir.

Sarımsak

Kalp rahatsızlığı nasıl geçer; kalp rahatsızlıkları ile mücadele ederken en temel sorunların başında tansiyon kontrolü gelmektedir. Tansiyon kontrolü için ilaç kullanımı henüz doktorunuz tarafından tavsiye edilmemiş ise sarımsak besininden yardım alabilirsiniz. Yüksek tansiyonun dengelenmesi ve kalp sağlığının korunması için sarımsak harika bir fırsat olacaktır.

  • Sarımsak tüketiminde günde küçük bir diş yutmak sizin tansiyonunuzun dengelenmesi için harika bir destek olacaktır.
  • Sarımsak tüketirken kokudan rahatsız olmamak için çiğnemeden yutmanız gerekiyor.
  • Faydasının artırılması için dilerseniz muhteşem bir yaşam iksiri olan zeytinyağı ile bir arada tüketebilirsiniz.

Kalbe iyi gelen yiyecekler içerisinde sarımsak kullanımında muhakkak tercih ettiğiniz ürünün yerli malı olmasına dikkat etmelisiniz. Son dönemlerde ithal sarımsaklar sebebi ile bu besinden alınabilecek verimde de düşüşler meydana gelebiliyor. Özellikle Çin’den ithal edilen sarımsaklara karşı uzmanlar uyarıyor!

Enginar

Kalp için bitkisel çözüm arayışında olan kişiler için harika bir doğal iksir bulunuyor: Enginar! Karaciğer sağlığından kalp damar sağlığına kadar her alanda organlarınızın çalışmasını daha düzenli bir hale getiren bu ürün sindirimi de kolaylaştırmaktadır. Enginar tüketimi sayesinde günlük kalori dengesini yakalama ve uzun vadeli tüketimde kilo verme imkanını da yakalayabilirsiniz. Kalp sağlığının korunması adına kilo kontrolünün yapılması da çok önemlidir.

  • Enginar sayesinde kalp damarlarını tıkayan toksinlerden kurtulabilirsiniz.
  • Pişirme sürecinde buharda haşlamayı tercih etmelisiniz.
  • Portakal gibi C vitamini kaynakları ile içeriği güçlendirerek enzimlerin vücuda alımını kolaylaştırabilirsiniz.

Enginar ile toksinleri atarken özellikle kalp rahatsızlıklarından dolayı geçirilen ameliyatların sonrasında vücudun kendini toparlaması için de bir fırsat sunulmaktadır. İçeriği ile vücudun direnç kazanmasını sağlayacaktır.

Somon

Kalp’e iyi gelen şeyler arasında balık tüketiminden bahsetmemek büyük bir hata olur! Balık tüketimi sırasında muhakkak Omega 3 ve Omega 6 konusunda zengin olan alternatiflerin tercih edilmesi gerekiyor. Somon bu alternatifler arasında en sevilenlerden bir tanesidir. Kalp rahatsızlıkları ile mücadele eden kişilerin kızarmak yerine buğulama ya da fırınlama metotları ile balığı pişirmeleri tavsiye edilmektedir.

  • Somon içinde bulundurduğu Omega 3 ve Omega 6 ile tam bir kalp dostudur.
  • Damar tıkanıklıkları ile mücadele eden kişilerin kırmızı etten ziyade hayatlarına balığı dahil etmeleri çok daha doğru olacaktır.
  • Balık tüketimi haftada 1-2 defa olabilir. her gün balık tüketen kişilerin vücutlarında ağır metal birikimi de çok olmaktadır. Bu da farklı bir sağlık sorununa neden olabilir.

Bu detaylara bakıldığı zaman Somon balığının temini konusunda artık eskisi kadar sorun yaşanmadığı da fark edilmektedir. Somon balığı geçmiş senelerde sadece Norveç gibi Kuzey ülkelerinden ithal edilirken artık yerli yetişen çiftlik somonlarından da istifade etmek mümkündür. Bu ürünler fiyat bağlamında da ithal ürünlere göre çok daha erişilebilirdir.


Fındık

Kalbe iyi gelen yiyecekler arasından lezzetli alternatiflerin başında fındık geliyor. Fındık gibi yağlı tohum olarak adlandırılan besinler kalp sağlığının uzun vadede koruma altına alınması için eşsiz besin kaynaklarıdır. Kalp sağlığını korumak için bu lezzetli besin ülkemizin Karadeniz bölgesinde büyük bir emek ile yetiştiriliyor.

  • Fındık tüketilirken kavrulmamış ve tuzsuz olan alternatifleri tercih etmelisiniz.
  • Fındık tüketimini özellikle sabah ya da öğlen tamamlamalısınız. Bu şekilde vücutta enerji harcaması ile kilo alımının engellenmesi sağlanır.
  • Fındık sayesinde kalpte meydana gelen aritminin çözüme kavuşması için bir fırsat geliştirilmektedir.

Çiğ ya da kurutulmuş bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu noktada porsiyon kontrolü çok önemlidir. Porsiyon kontrolü yapılmazsa bir avuç fındıktan yaklaşık olarak 500 kalori kadar almak mümkündür. Özellikle kilo sorunu olan kişilerin bu aşamada çok daha dikkatli olması gerekir. Kilo alımı da kalp sağlığı için farklı bir tehdit sebebidir.

Ceviz

Ceviz hem bunama gibi sorunların aşılması hem de kalp sağlığı sorunları ile mücadele edilmesi konusunda harika bir fırsat sunuyor! Cevizi ister kuru ister yaş şekilde tüketme hakkınız vardır. Yaş olarak tüketildiği zaman vermiş olduğu doygunluk hissinin çok daha yüksek olduğu fark edilmektedir. Özellikle kalp damar sorunları yaşayan kişilerin aritmi sorunu ile başa çıkmak için en sık tüketmeleri gereken besinler arasındadır.

  • Ceviz içerisinde gümüş iyonu bulunan nadir besin kaynaklarındadır.
  • Ceviz tüketen kişilerin içerisinde yer alan faydalı yağlardan faydalanırken yüksek kalori almamak için tuzsuz ve kavrulmamış alternatifleri tercih etmesi gerekiyor.
  • Ceviz tüketiminde elde edeceğiniz faydanın artırılması için zeytinyağı, kuru üzüm gibi besinler ile bir arada tüketmek size kalp rahatsızlıklarına karşı bir koruma kalkanı kazandıracaktır.

Bu detaylar üzerinden beslenmenize yapacağınız bu şekilde faydalı dokunuşlar ile uzun müddetli ilaç kullanımına gerek kalmadan doğal bir tedavi planı yaratabilirsiniz.

Böğürtlen

Böğürtlen sayesinde kalp damar sağlığının yeniden kazanılması, kalp ritim bozukluklarının önüne geçişmesi mümkündür. Kalp rahatsızlıklarında kırmızı meyvelerin iyileştirici etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

  • Böğürtlen biyoaktif bileşenler konusunda bir hazine niteliğindedir. Kalp ritim bozukluklarının önüne geçilmesi için harika bir fırsat olacaktır.
  • Kalp damar rahatsızlıklarından kaynaklanan ameliyatların sonrasında vücudun eski direncini yeniden kazanması için de harika bir kaynak olacaktır.
  • Yaşlanma karşıtı etkisi sayesinde kalp sağlığınızı, tansiyon dengeleme adımını mümkün kılacaktır. Özellikle henüz ilaç tedavisine başlamak zorunda kalmadıysanız böğürtlen gibi kırmızı meyvelerden faydalanmak koruyucu bir etkiye de sahiptir.

Böğürtlen tüketiminde insülin seviyesinde ani dalgalanma olmaması için süt ve süt ürünleri ile bir arada tüketilmesi çok daha faydalı olacaktır.

Kalbin en iyi dostu nedir?
Kalbin en iyi dostu bitkisel besin ve sebzelerdir. Bunlara en iyi örnekleri şu şekilde sıralayabiliriz; zeytinyağı, tatlı patates, ıspanak, soğan, fasulye, sarımsak, pirinç, domates, fındık, greyfurt, elma, havuç, kırmızı biber, tarçın, brokoli, nar, yulaf, zerdeçal, yeşil çay, badem, somon, ceviz. Bu gibi birçok doğal besin kalbe iyi gelmektedir.
Kalp ve damarlara ne iyi gelir?
Kalp ve damarlara iyi gelecek besinler; somon, ceviz, zeytinyağı, tatlı patates, soğan, fasulye, roka, pirinç, nar, domates, ıspanak, sarımsak, zerdeçal, badem, brokoli, greyfurt gibi besinler kalp ve damarlara oldukça iyi gelmektedir. Bu gibi besinlerin tüketilmesiyle beraber kişilerin damarları temizleneceğinden, tıkanıklık gibi bir sorun ortadan kalkacaktır.
Kalp hastasına süt iyi gelir mi?
Süt kişilerin kalbini oldukça güçlü bir şekilde koruyan bir besin kaynağıdır. Çocuk yaşlarımızdan itibaren düzenli süt kullanımı bizlere empoze edilmiştir. Sütün içerisinde bulunan protein, kalsiyum ve fosfor gibi ögeler kandaki basıncın düşürülmesinde yararlıdır. Düzenli kullanımda kalp hastası olan kişilere de iyileşmeleri için büyük faydası olacaktır.
Kalp damar hastaları ne yememeli?
Kalp ve damar hastaları kesinlikle hayvansal gıdalardan, trans yağlardan, margarinden, sakatat gibi besinlerden, ısıl işlem görmüş olan sucuk, salam, sosis gibi besinlerden uzak durmalıdır. Bunların yanında hazır çorbalar ve cipslerde kişilere oldukça zararlıdır. Bunlara ek olarak ise turşu ve bunun yanında salamura zeytin ya da tuzda balık gibi besin kaynakları da kontrollü bir şekilde tüketilmelidir.
Kalp hastalıklarına ne iyi gelir?
Kalp hastalıkları ciddi rahatsızlıklardır bu sebeple çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Bizler trans yağlar, sakatatlar ya da ısıl işlem görmüş olan besin maddelerini hayatımızdan çıkarmamız gerektiği gibi yağlı balıkları, yağlı tohumları, üzümsü meyveleri, keten tohumunu, yulaf ezmesini, kuru bakliyatları, çeşitli sebzeleri sağlığımız için hayatlarımızın başköşesine koymalıyız.
Kalbin iyi çalışması için neler yapmalıyız?
Kalp sağlını korumak adına bizler ilk öncelikle sağlıklı bir şekilde beslenmeliyiz. Çeşitli zararlı besin kaynaklarının kullanımını tamamen bitirmeli ya da oldukça azaltmalıyız. En önemli etken ise sigaradır. Sigaranın kullanımını derhal bırakmak gerekmektedir. Sigara, alkol gibi maddeler bizlere hem maddi hem de manevi olarak en fazla zarar veren kaynaklardır.
Damar tıkanıklığı nasıl geçer?
Damar tıkanıklığı sorunu yaşayan kişilerin ilk öncelikle doktorlarına başvurarak gerekli tedaviyi görmeleri gerekir. Ancak bunun yanında kişiler düzenli beslenme; nar, yeşil çay, zeytinyağı gibi sağlıklı ürünleri tüketerek, daha sonra düzenli ve kontrollü bir şekilde spor yapıp fazla kilolardan kurtularak ve sigara, alkol gibi zararlı maddeleri hayatından çıkararak damar tıkanıklıklarını çözümleyebilirler.
Damar tıkanıklığına hangi bitki iyi gelir?
Damar tıkanıklığı rahatsızlığı olan kişiler ilk öncelikle doktorlarına başvurarak bu süreç hakkında çeşitli konularda yardım almalıdır. Ancak bu tedaviye ek olarak kişiler bitkisel ürünlerle tedavilerini hızlandırabilmektedir. Bu bitkilere; zencefil, keşişkülahı, sarımsak, yaban mersini, zerdeçal gibileri örnek verilebilir.
Damar temizleme nasıl yapılır?
Damarlarını temizlemek isteyen kişiler yeşil çay, açai üzümü, zeytinyağı, tarçın, badem, kuşkonmaz, yulaf, çeşitli sebzeler ve zerdeçal gibi ürünleri hayatlarının başköşesine koyarak tüketimini arttırabilmektedir. Ancak bu noktada kişilerin zararlı madde ve besin kaynaklarını da hayatından çıkarmaları gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/kalbe-iyi-gelen-yiyecekler/
https://guzellikcarsisi.com/ceviz-yagi-ile-sac-bakimi/
https://guzellikcarsisi.com/ruyada-ceviz-gormek/
https://guzellikcarsisi.com/kondisyon-bisikleti-faydalari/
https://guzellikcarsisi.com/diyet-hatalari/