Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır? | Güzellik Çarşısı

Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır?

Kamuflaj makyaj hangi durumlarda uygulanır?,Kamuflaj makyaj ne kadar sürer?, Jilet izi nasıl kamufle edilir?, Medikal makyaj nasıl yapılır? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Makyaj > Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır?
23 Aralık 2014
1.761 okunma
Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır?

Kamuflaj makyaj nasıl yapılır: kamuflaj makyaj doğum lekesi, yanık, ren farklılıklarının özel malzemelerle kapatılması için yapılır. Makyaj yapımında kullanılan malzemeler, günlük hayatta kullandığımız malzemelerden daha farklı etkilere sahiptir.

Kamuflaj Makyaj İçin Kullanılan Yöntemler

Kamuflaj makyaj nasıl yapılır: Kamuflaj makyaj yapmak için kapatıcı, renk düzenleyici, kontür malzemeleri kullanılır. Bu malzemelerin etkileri, günlük kullanılan malzemelerden çok daha fazladır. Böylece ciltteki tüm renklerin tonları eşitlenir, cilt lekeleri kapatılır.

Kamuflaj makyaj için kullanılan kapatıcılar, fondötenlere göre daha kalın bir dokuya sahiptir. Daha opaktır ve kapatıcılık etkisi oldukça yüksektir. Makyaja başlarken öncelikle kapatıcı uygulanır ve lekeler kapatılır. Kremsi yapıda olan bu kapatıcılar, sivilce izi, yanık izi, doğum lekesi gibi tüm lekelerin kapanmasını sağlar.

Kamuflaj makyajın amacı ciltte renk tonlarının eşitlenmesi ve lekelerin tamamen kapatılmasıdır. Bu nedenle makyaj yapılırken renk düzenleyiciler kullanılır. Bu malzemeler, sarı, kırmızı ve mor renklerin kapatılmasında kullanılmaktadır. Renklerin nötralize edilmesini sağlar ve kahveye yakın bir renk ortaya çıkarır. Kontür malzemeleri ile renk tonlarının eşitlenmesi sağlanır.

Kamuflaj makyaj yüzde ve vücutta bulunan kusurları örtmek amacıyla yapılır. Bu makyaj türü istenilmeyen durumları örtmede üstün bir kapasiteye sahiptir. Bu makyaj terlemeye ve sürtünmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Cilde uyumluluğu mükemmeldir. Bu makyajı sahne makyajından uyarlanarak yapılan bir illüzyon sanatı olarak da tanımlayabiliriz.

Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır?

Kamuflaj makyaj malzemeleri özel üretilmiş makyaj malzemeleridir. Dekoratif makyaj malzemeleri olarak kullanılan ürünlerden daha üstün bir kapatıcı özelliğe sahiptirler. Su geçirmez ve şeffaf olmama gibi özelliklerinin yanında uygulandıkları yüzeye diğer makyaj tekniklerinin uygulanmasına olanak vermektedir. Bu makyaj çeşidi dermatoloji ve plastik cerrahi alanlarında, dermatologlar, estetik uzmanları ve plastik cerrahların kozmetik danışmanları tarafından kullanılır.


Bu kişilerin dışında bu makyajı hakkında yeterli bilgisi olan kişilerde kullanabilir. Bu makyajı sadece yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki yaralar için yapılmaz. Vitiligo hastalığından dolayı oluşan beyaz lekeleri, benler, çiller, güneş ışınlarından dolayı oluşan lekeler, sivilce lekeleri, yanıklar, vücutta oluşmuş olan varisli damarlara ve dövmeleri çıkarmada uygulanır. Özellikle vücutta bulunan dövmelerin çıkarılması sırasında uygulanan bazı teknikler vücutta iz bırakabilir.

Bundan dolayı bu makyaj türü dövmeleri kapamada oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Ayrıca estetik ameliyat yaptıran kişilerin ameliyat sonrası iyileşme dönemlerinde bu makyaj türü tercih edilmektedir. Kişinin yüzündeki veya vücudundaki kusurların örtülmesi için makyajın 2 veya 3 seans uygulanması yeterlidir. Makyajın uygulanmasından sonra çok nadir de olsa bazı problemler olabilir. Makyaj ürünleri çok yüksek derecede yağ içerirler bundan dolayı da yağlı ciltler ve hassas olan ciltlerde sivilcelere veya siyah noktaların oluşmasına neden olabilirler. Makyaj yapılırken kuralları uygulamak oldukça önemlidir. Makyaja başlamadan önce cilt temizlenmeli ve nemli krem sürülmelidir.

Kamuflaj makyajının dekoratif kozmetik malzemeler ile kullanılması daha uygun olacaktır. Cildinizdeki canlılık daha belirgin olur.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/cilt-lekeleri-icin-maskeler/

https://guzellikcarsisi.com/dudak-makyaji/

https://guzellikcarsisi.com/makyaj-turleri/

https://guzellikcarsisi.com/kalici-makyaj-nasil-yapilir/