Zarar Görmüş Saçları Nasıl İyileştirebilirsiniz | Güzellik Çarşısı

Zarar Görmüş Saçları Nasıl İyileştirebilirsiniz

Saçları en çok ne döker?, Yıpranan saç onarılır mı?, Saç Yipranmasi nasil gecer?, Saç neden Keçeleşir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Saç > Zarar Görmüş Saçları Nasıl İyileştirebilirsiniz
05 Şubat 2015
973 okunma
Zarar Görmüş Saçları Nasıl İyileştirebilirsiniz

  1. Kışın Nemi Havasına Karşı Koyun

 

Kuru ve mat saçlar bütün yıl boyunca kadınların sorunu olmaya devam ediyor, fakat kışın bu kuru havasında bile birçok nemlendirici yöntem geliştirmenizin mümkün olduğunu söylüyor saç uzmanı Vought. Yüzünüz için kullandığınız hafif bir nemlendirici gibi saçınızın da bir nemlendirici kreme ihtiyacı vardır.

 

  1. Hafif Kurutucular Kullanın

 

Hafif etkili kurutucular klasik kurutuculara göre saçınızı daha az tahrip eder ve daha az zarar görmesini sağlar. Bu kurutucular hem saçınıza saha fazla sağlıklı olma şansı sağlar hem de zamandan tasarruf etmeniz için yardımcı olur.

 

  1. Saçınızı Islakken Düzleştirin

 

En iyi ve en kullanışlı saç düzleştiricileri ıslak olarak uygulanabilen düzleştirici ürünlerdir.  Argan yağı kullanımı sonrası böyle bir saç düzleştiricisi ile saçınıza hiç zarar vermeden düzleştirebilirsiniz.

 

  1. …Ya Da Tüm Düzleştiricileri Hayatınızdan Çıkarın

 

Eğer saçınız düz görünmüyorsa, daha farklı bir stil deneyin bırakın nasılsa öyle kalsın. En sağlıklısı da saçınızı doğal haline bırakmaktır böylece kırılmamış ve kurumamış olacaktır.

 


  1. Haftada Bir Kez Yoğun Bakım Yapın

 

Haftada bir defa bakım yapmak saçınıza iyi gelecektir. Nasıl mı?  Saçlarınızı yıkayın, maske yapın, 30 dakika buhar uygulanmış havluda bekleyin ve durulayın. Saçınızın daha yumuşak ve daha kolay taranabilir olduğunu göreceksiniz. Ve tabi ki daha bakımlı…

 

  1. Sülfat Katkılı Ürün Kullanın

 

Bu formüller genellikle boyadan zarar görmüş olan saçlar için etkilidir çünkü sülfat saç renginizi korur.  Her ne kadar saçın nemini de alsa boya koruması etkisi verdiği için saçınızı tekrar tekrar boyamayacağınızdan zarar görmesi de azalmış olacaktır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/saclarda-kepek-neden-olur/
https://guzellikcarsisi.com/evde-sac-bakimi-nasil-yapilir/
https://guzellikcarsisi.com/cilde-zarar-veren-aliskanliklar/
https://guzellikcarsisi.com/sulfatsiz-sampuanlar/
https://guzellikcarsisi.com/sac-ekimi-sonrasi-bakim/