Saçlarda Kepek Neden Olur? | Güzellik Çarşısı

Saçlarda Kepek Neden Olur?

Saçtaki kepek nasıl geçer evde?, Saçlarımda çok kepek var ne yapmalıyım?, Saç dibindeki kepeğe ne iyi gelir?, Saç Kepeği önlemek için ne yapmalı? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Saç > Saçlarda Kepek Neden Olur?
02 Ocak 2015
1.032 okunma
Saçlarda Kepek Neden Olur?

Saçlarda kepek neden olur; Saçta kepek olmasının başlıca sebebi yeterince nemli olmamasından kaynaklanır. Kepek sorunu, saçtaki derinin kuruması ve pul pul dökülmesidir. Dökülen deriler, saçta sağlıksız bir görünüm ortaya çıkmasına neden olur.

Kepekli Saça Ne İyi Gelir?

Saçlarınızda kepek sorunu varsa öncelikle bir deri hastalığınız olup olmadığı için doktor kontrolünden geçmeniz gerekir. Deri hastalığınız yoksa saçta kepek oluşmasına sebep olan farklı etkenler vardır. Saçlarda kepek neden olur; saçın nemsiz kalması, yanlış tarak ve şampuan kullanımı kepeğe neden olur.

Sık aralıklı taraklarla saç derinizi yıpratacak şekilde saçlarınızı taramanız, derilerin dökülmesine ve kepek sorununa neden olur. Eğer kepek sorununuz varsa kullandığınız tarakların yumuşak uçlu ve aralıklı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Kepek sorunu olan kişilerin saçlarını çok sık taramaması da önemli.

Kepek sorunu yaşanmasının en yaygın sebebi saç derisinin yeterinde nemlendirilmemesidir. Cildimizin neme ihtiyacı olduğu gibi saç derisinin de nem ihtiyacı vardır. Saçlarınızı nemlendirmek için doğal yağlarla bakım yapabilir, doğal yöntemlerle saç maskesi hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Saçlarda oluşan kepek her iki cinsin en önemli sorunlarından bir tanesidir. Saçta bulunan kepeğin bakımını yapabilmek için ilk olarak kepeğin neden oluştuğunu bilmek gereklidir. Kepeğin oluşmasının en önemli nedeni saç derisidir. Saçların diplerinde kuruyan ve dökülen deriler saçların arasına karışarak dışarıya kötü bir görüntü verir. Şunu kesinlikle unutmamalıyız. Kepeğin saç temizliği ile hiçbir ilgisi yoktur. Esas problem saç derisidir.

Saçlarda kepek oluşumu

Saçları şekillendirmek için kullanılan malzemeler saç derisine zarar vererek onun kepek yapmasına neden olur. Saçlara kullanılan saç spreyleri ve jöleler saçlarda kepeğin oluşmasına neden olabilir. Banyoda kullandığınız şampuanlar saçlarınız ile uyumlu değilse bu durumda saçların kepeklenmesine neden olabilir. Cildin aşırı kuru olması da saç diplerinde aynı soruna neden olacaktır. Cildin kuru olması sadece saçlar için geçerli değil. Eğer bu kuruma vücudunuzun tümünü kapsıyorsa cildinizde kaşıntılar ve döküntüler meydana gelecektir. Saçlarınızı şekillendirmede ve kurutmada kullandığınız cihazlarda saç derinizin kurumasına neden olacaktır.


Saçlarda kepek oluşturan etmenler

Bu aletlerin kullanımını en aza indirin eğer mümkünse bu aletleri hiç kullanmamanız en iyisi olacaktır. Kepeklerden kurtulmak için ilk adım olarak saçlarınıza kullandığınız şampuanlara dikkat etmenizdir. Piyasada kepeğe karşı birçok şampuan bulunsa da saçlarınız bu şampuanlara eğer uyum gösteremezse yine kepeklerden kurtulamazsınız. Saçınıza yarayacak şampuanı bulmanın en güzel yolu şampuanları denemektir.

Saçlarda kepek nedenleri

Böylelikle saçınıza en uygun şampuanı bulabilirsiniz. Saçlarınızda oluşan kepeklere sirke kullanabilirsiniz. Saçlarınıza elma sirkesi sürün ve birkaç saat bunu saçınızda bekletin. Bu işlemi hafta da 1 veya 2 defa uygulamanız yeterli olacaktır. Bu yöntem saçlarda ki kepeklere çözüm olduğu gibi saçların daha parlak ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Saçlarınıza doğal yöntemlerle elde edilmiş doğal yağlar kullanın. Saçlarınıza ısırgan otu kürünü deneyebilirsiniz. Eczanelerde satılan ısırgan otlu şampuanlar ve ısırgan otu ilaçları size yardımcı olacaktır.

Kepek sorununu hem doğal yollardan hem de teknik yöntemler ile ortadan kaldırabilirsiniz. Burada en önemli nokta hangi yöntemi uygularsanız uygulayın yöntemin saçınıza uygun olmasıdır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/sacinizin-kuru-veya-kirilgan-olmasinin-6-sebebi/

https://guzellikcarsisi.com/sac-bakim-serumu/

https://guzellikcarsisi.com/ton-baligi-diyet-listesi/

https://guzellikcarsisi.com/ton-baligi-diyeti/

https://guzellikcarsisi.com/zarar-gormus-saclari-nasil-iyilestirebilirsiniz/