1100 Kalorilik Diyet | Güzellik Çarşısı

1100 Kalorilik Diyet

1100 kalori ile kaç kilo verilir?, Günde 1000 kalori almak zararlı mi?, Günde 1000 kalori almak için neler yenmeli?, Bir günde 1200 kalori kaç kilo verdirir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Diyet > 1100 Kalorilik Diyet
31 Temmuz 2015
1.415 okunma
1100 Kalorilik Diyet

1100 kalorilik diyet, dengeli ve sağlıklı bir şekilde zayıflamayı amaçlayan bir diyet programıdır. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yazın plajlar da muhteşem fiziğiyle ön planda olmak isteyenler, 1100 kalorilik diyet programıyla kendisini kısa bir zaman dilimi içerisinde program içerisinde bulabilir. Kesinlikle bir doktor kontrolü içerisinde uygulanmalı. Doktorunuz yaş ve kilo durumunuzun 1100 kalorilik diyet programına uygun olduğunu öngördüğü taktırde uygulamanız mümkün.

1100 Kalorilik Diyet Nedir Ve Nasıl Uygulanmalı?

1100 kalorilik diyet için denge kelimesi oldukça önemlidir. Burada dengeli beslenmek, dengeli uyumak, beslenilen ürünlerden dengeli düzeyde alınması gerekir. Bir hafta içerisinde uygulanan bu diyet programındaki en önemli diğer amaç, kaybedilen kiloların tekrardan geri alınmamasını sağlamaktır. Yağsız ürünler tüketip, fazlasıyla meyve ve sebze ağırlıklı beslenilmeli. Fakat öğle öğününde et ve et ürünleri tüketmeniz mümkün. Örneğin tavuk kızartması, beyaz et tercih edilebilir. Bunun yanında yeşil salata tüketilebileceği gibi tercihan yoğurt da tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde 1100 kalorilik diyet programı içerisinde çorba, haşlama gibi ürünler bulunur. Makarna tüketilebilir. Doğru uygulandığı takdirde haftada bir iki kilo verilmesi mümkün.

Yazın gelmesiyle birlikte rafa kaldırılan diyet listelerinin tekrar raflardan indirilmesi özellikle bayanları diyet konusunda yeni arayışlara itti. 1100 kalorilik diyet listesinden bahsetmeden önce belirtilmelidir ki; herhalde beslenme uzmanları da bu aylarda fazla mesai yapıyorlardır.Ancak diyet listelerinin tamamına yakını günü kurtarmaya yönelik olduğundan çok da sağlıklı olmayıp uzmanlar tarafından da pek önerilmemektedir. Bunun yanında devamlı olmayan diyet listeleri kısa zaman içerisinde çok hızlı bir kilo verme olanağı sağlasa da, diyet bitiminde verilen kiloların çok daha fazlasının alınması mümkün olabilmektedir. Bu nedenle günlük belli bir kalori alınan diyet listelerinin kullanımı çok önemli bir halde gelmektedir.

1100 kalorilik diyet nasıl olmalıdır, özellikleri nelerdir?

Bu diyet listesinde söylenmesi gereken anahtar kelime ”denge” kelimesidir. 1100 kalorilik  diyet listesi dengeli ve sağlıklı bir biçimde kilo verilmesini sağlarken, 7 günlük periyotlar halinde uygulanan bu listede devamlılık esas olduğu için de diyetten hemen sonra verilen kiloların da tekrar geri alınması mümkün değildir.

  • Sabah kahvaltısında yağsız peynir yenilmesinde bir mahsur yoktur. İki günde bir adet yumurta ve her gün 1-2 domates salatalık ya da 4-5 zeytin, veya sadece süt ve yulaf ezmesi yenilebilir.
  • Ara öğünlerde mevsim meyveleri ve kuru yemiş seçenekleri sizi tok tutmaya yardımcı olur.

  • Öğle yemeklerinde bir gün sebze yemeği, bir gün de kırmızı et, beyaz et ya da tavuk kızartması tercih edilebilir. Her öğünün yanında sınırsız yeşil salata (az zeytinyağlı) tüketilebilecek olsa da, öğle yemeğinde salata yenilmesi durumunda akşam yemeğinde, akşam yemeğinde salata yenilmesi durumunda öğle yemeğinde salata yenilmemelidir.
  • Akşam yemeklerinde yarım kase az yağlı çorbanın yanında, haşlama ya da ızgara et tüketimi, yarım kase yağsız yoğurt, yarım porsiyon makarna ya da erişte yenilmesinde mahsur yoktur. 1100 kalorilik diyet doğru uygulanıldığında günlük alınan 1100 kalori sayesinde, haftada 1-2 kilo verilmesini sağlayacaktır.
1200 kalorilik diyet listesi ile kaç kilo verilir?

1200 kalorilik diyet listesi ile aydan vereceğiniz kilo 3 ile 10 kilo arasında değişir. İnsanların bir ayda diyet yaparak 10 kiloya kadar kilo vermesi normal sayılır. Üzerinde verilen kilolar sağlık sorunlarına neden olabilir. Sadece obezite cerrahisinde bir ayda 25- 30 kilo verilebilir. Onun dışında yediklerinize dikkat etmeli ve hızlı kilo vermeyi kontrollü olarak yapmalısınız.

1500 kalorilik diyet ile ayda kaç kilo verilir?

Yapacağınız diyetin protein ağırlıklı olmasına özen gösterin. Uygulanan diyette hedefinize göre zayıflama sağlayabilirsiniz. 1500 kalorilik diyet ile ayda 3 ila 7 kilo arasında kilo verme sağlanabilir.

Günde 1500 kalori ile kaç kilo verilir?

Günlük 1500 kalorilik beslenme, tükettiğiniz yiyeceklerle de alakalıdır. Lifli gıdalar ve yağ yakımını destekleyen besinler kilo alımında daha etkilidir. Ancak kalori bakımından düşük olup hazmı da zor olan besinler verilen kiloyu etkileyebilir.

1000 kalori ile zayıflanır mı?

Her diyet, uygulama türüne ve tüketilen besinlere göre farklılık gösterir. 1000 kalori ile evet zayıflanır. Ancak ne kadar kilo vereceğiniz beslenme alışkanlıklarına, su tüketimi ve egzersizlere bağlıdır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/1400-kalorilik-zayiflama-diyeti/
https://guzellikcarsisi.com/1700-kalorilik-diyet/
https://guzellikcarsisi.com/sivilcelere-karsi-muhtesem-maskeler/
https://guzellikcarsisi.com/ingiliz-diyeti/
https://guzellikcarsisi.com/cilt-bakimi-nedir/