1700 Kalorilik Diyet | Güzellik Çarşısı

1700 Kalorilik Diyet

1700 kalorilik diyet ile kaç kilo verilir?, 1800 kalorilik diyetle ayda kaç kilo verilir?, 1600 kalorilik diyet ile kaç kilo verilir?, Günde 1000 kalori almak için neler yenmeli? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Diyet > 1700 Kalorilik Diyet
28 Temmuz 2015
1.875 okunma
1700 Kalorilik Diyet

1700 kalorilik diyet ile haftada yaklaşık, 1 ila 2 kilo vermeniz mümkün. Kilo problemi yaşayanlar ya da fiziksel olarak görünümüne dikkat edenler için farklı diyet programları uygulanır. Diyet programları kişinin yaşına, kilosuna göre farklı aşamalara tabi tutulur. Uygulama çeşitlerine göre diyet programları, kısa bir zaman dilimi içerisinde kilo verdirdiği gibi aynı kiloların diyet sonrasında alınması da mümkün. Burada 1700 kalorilik diyet, son zamanların ön plana çıkan programıdır.

1700 Kalorilik Diyet Nedir?

1700 kalorilik diyet, günde yaklaşık 1700 kalori alınarak haftada 1 ila 2 kilo verilmesini sağlayan bir diyettir. Bu diyetin uygulanma sürecinde net bir sınırlama bulunmaz. Bir hafta boyunca uygulayabilirsiniz. Ardından vücut olarak etkilerine göre ara verilip, tekrardan uygulanması da mümkün. Üç öğün, düzenli bir süreci bulunur.

Sabah kahvaltısında şekersiz bir çay, tahıllı ekmek, yumurta, yağsız beyaz peynir ve aparat olarak ceviz içi tüketilmesiyle başlayan bir programdır.

Öğle yemeğinde ise sebze türü ağırlıklı tüketilebilir. Fakat iki güne bir, et ve et ürünleri tüketmeniz mümkün. Yoğurt ve bol salata tüketimi, öğle öğününde önemlidir.

Akşam öğününde öğlen yoğun tüketim yapıldığı için yoğurt, leblebi, süt gibi ürünler tercih edilmeli.

Ara öğünlerde ise domates, salatalık, bisküvi ve meyve önerilir. Böylece 1700 kalorilik diyet, istenilen görünüme kavuşulabilmesi adına faydalı olur.

Diyet listelerinin gayet revaçta olduğu şu günlerde, diyet listeleri içerisinde kalıcı diyet listeleri çok önem kazanmış durumdadır. Normalde diyet listeleri, uygulama çeşitlerine göre kısa sürede çok fazla kilo verdirdikten sonra uygulama bittikten sonra da verilen kiloları aynı hızda geri aldırma potansiyeline sahiptirler. Burada 1700 kalorilik diyet ön plana çıkmaktadır.

Devamlı uygulanan, kalıcı bir diyet listesi:

Günde 1700 kalori alımına dayanan bu diyet listesi haftada ortalama 1-2 kilo vermenizi sağlar. Diğer listelere göre uygulanma sayısında bir sınırlama yoktur.1 haftalık periyottan sonra 1 hafta ara verilen 1700 kalorilik diyet daha sonraki hafta tekrar başlayabilir. İşte bu diyetin püf noktaları:

  • Sabah kahvaltılarında şekersiz çay ve 2 günde bir şekersiz kahvenin yanına 1 dilim tam tahıllı ekmek, iki gün arayla bir adet yumurta, serçe parmağı kalınlığında yağsız beyaz peynir, 5 zeytin ya da 2 adet ceviz içi tüketilebilir.
  • Öğle yemeklerinde sebze yemeği veya iki günde bir 2 parça ızgara et, tavuk ya da balık eti ya da 8 kaşıklık porsiyon halinde kuru bakla, 2 dilim tahıllı ekmek, yarım kase yağsız yoğurt, bol salata

  • Akşam yemeğinde ise diğer diyet listelerinden farklı olarak 1 porsiyon mevsim meyvesinin yanında yarım kase yağsız yoğurt, meyvenin yerine 1 avuç leblebi ve yanında 1 bardak süt tercih edilebilir.
  • Ara öğünlerde meyve, diyet bisküvi, birer adet domates, salatalık ve 50 gr.peynir seçeneklerinden biri seçilebilir. 1700 kalorilik diyet listeniz hazır.
1500 kalori için ne yemeli?

1500 kalori için kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olacak şekilde dengeli dağılım yapılmalıdır. Özellikle kahvaltıda protein ve süt ürünleri alımına özen gösterilmelidir. Öğünlerin birinde protein desteği için et tüketimine özen göstermeli ve salata türü besinler ile desteklenmelidir. Diyet programına göre besinlerinizi seçebilirsiniz.

1000 kalorilik diyet ile kaç kilo verilir?

1000 kalorilik diyet ile ayda 3 ila 7-8 kiloya kadar kilo verilebilir. Fiziksel özelliklere bağlı olarak, boy ve kilo oranına göre ve tüketilen besinlere bağlı olarak farklı seçeneklerde kilo verimi olur. Ancak en az 3 kilo en fazla 10 kilo arasında zayıflama sağlanır.

Günde 1000 kalori almak zayıflatır mı?

Günde 1000 kalori almak, kilo vermek için oldukça etkilidir. Ancak vücut kitle indeksinizi ölçerek diyet yapmalı ve şok diyetlerden kaçınmalısınız. Vücut ağırlığınıza ve metabolik özelliklerinize göre bir diyet listesi hazırlamanız önerilmektedir.

Kac kalorilik diyet yapmam lazim?

Kalori hesaplaması vücut kitle indeksine ve vermek istediğiniz kiloya göre belirlenir. Hedef yani ideal kilonuza göre kalori hesaplaması yapabilirsiniz. Her bünye farklıdır ve her beslenme alışkanlığı insanların bedeninde farklı sirkülasyon kazanılmasına neden olmuştur. Dolayısıyla bir uzmana danışmanız, kaç kalorilik diyet yapacağınızı belirlemede oldukça etkilidir.

Zayıflamak için hangi ekmeği tüketmeliyiz?

Beyaz ekmek her zaman sağlıklıdır ancak uzmanlara göre tahıllı ekmek tüketilmelidir. Geçmişten bu yana atalarımız beyaz ekmek yiyerek sağlıklı kalmayı başarmışlar. Ve günümüzde katkı maddesi olmadan üretimine devam edilmektedir. Buğday, yağ yakımında etkili rol oynar. Ancak diyetisyenler ve uzmanların görüşlerine göre kepek ekmeği, tahıl veya çavdar ekmeği önerilir.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/1400-kalorilik-zayiflama-diyeti/
https://guzellikcarsisi.com/1100-kalorilik-diyet/
https://guzellikcarsisi.com/yagsiz-yiyecekler-nelerdir/
https://guzellikcarsisi.com/kalici-makyaj-nasil-yapilir/
https://guzellikcarsisi.com/5-gunde-5-kilo-diyeti/