1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti | Güzellik Çarşısı

1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti

1400 kalori ile kilo verilir mi?, 1400 kalori için ne yemeli?, Çok zor kilo veriyorum ne yapmalıyım?, Günde 1600 kalori alarak haftada kaç kilo verilir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Diyet > 1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti
02 Kasım 2015
1.801 okunma
1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti

1400 kalorilik zayıflama diyeti ile beraber birçok kişi hızla kilolarından kurtulmayı istemektedir. Bu diyetle beraber kadın ya da erkek birçok kişi fazla kilolarından oldukça hızlı bir şekilde kurtulabilmekte ancak unutulmamalıdır ki birçok diyet programı beraberinde düzenli bir şekilde yapılan sporla çok daha etkili olabilmektedir.

Kişiler ideal kilosunun üzerinde ise bu durum kişilerde olası birçok rahatsızlığın ortaya çıkmasını destekleyen olumsuz bir faktördür. Bu sebeple birçok kişi diyet yaparak en ideal kiloya ulaşmayı hedefler. Ancak kişilerin kendi kafalarına göre bir diyet yapması eğer kronik bir rahatsızlığı varsa ve eğer ideal kilolarının oldukça üzerindeler ise daha büyük sorunlar çıkabilmektedir. Bu sebeple kişilerin oldukça dikkatli olması da gerekmektedir.

1400 kalorilik zayıflama diyeti kişilerin oldukça severek kullandığı ve ayda yaklaşık 8 kilo atabilmelerini sağlayan bir diyettir.

Diyet Yapan Kişinin Bir Günü

Kişiler tüm gün yedikleri yiyeceklerin kalorilerine dikkat etmelidir. Bu diyetin kişileri zorlamamasının bir sebebi de ara öğünlerin olmasıdır. Gün içerisinde 3 ana, 3 ara olmak üzere 6 kez besin tüketimi yapılmaktadır.

Peki, bir gün içerisinde bir kişi ne yiyebilir?

  • Sabah kahvaltısında kişiler; 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim az yağlı olmak şartıyla beyaz peynir ve kepek ekmek, yalnızca 5 tane zeytin, domates ve salatalık tüketebildikleri gibi kahvaltı sonrasında ara öğün olarak kişiler bir adet elma ve bir bardak süt tüketebilirler.
  • Öğle yemeklerinde kişiler; bir bardak ayran, iki dilim kepek ekmek ile ton balıklı salata tüketebilir, sonrasında da ara öğün olarak 3 adet kuru kayısı ve 2 adette ceviz tüketme hakkına sahiptir.
  • Kişiler akşam yemeğinde ise yağsız salata ve bir kase yoğurt eşliğinde yalnızca bir dilim ekmek ile beraber bir porsiyon kadar kıymalı karnabaharlı mantı yemeği tükettikten sonra son ara öğün olarak bir bardak tarçınlı süt içip bir günlerini bitirmiş olurlar.

İnsanlar genellikle fazla kilolarından şikayet etmektedirler. Ancak kimse bir diyetisyene gitmek istemez veya diyetisyenlerin kendilerine yardım etmediklerini, edemeyeceklerini düşünürler. Bu isteğe bağlı olarak 1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti’ni sizlerle paylaşıyoruz ancak lütfen bu diyeti uygularken bir hastalığınız olmadığına emin olun ve eğer aşırı kiloluysanız diyeti uygulamamanızda yarar vardır.

Sabah:

  • 1 kase mercimek çorbası
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1 ince dilim tam buğday ekmeği

Öğle:

  • 1 kase ezogelin çorbası
  • 2 adet köfte
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağlı taze fasulye yemeği
  • 2 ince dilim tam buğday ekmeği

1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti

İkindi:

  • 1 küçük boy armut

Akşam:

  • 1 köfte büyüklüğünde derisiz ızgara tavuk
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağlı bezelye
  • salata (zeytinyağlı)
  • 3 ince dilim tam buğday ekmeği

1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti

Gece:

  • 1 kase kaymaksız yogurt
  • ½ büyük boy muz

NOT: Yukarıda paylaşmış olduğumuz 1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti’ni uygularken lütfen bu inceliklere dikkat edin;


  • Alkol kesinlikle tüketmeyin! Zira alkol çok fazla enerji içerir.
  • Kızartma tüketmeyin!
  • Şekerli besinler (pekmez, bal, reçel vb. gıdalar) tüketmeyin. Zira basit şekerler boş enerji kaynaklarıdır ve karaciğer yağlanması yapıp karaciğer fonksiyonlarınızı bozabilir, kan şekerini aniden çıkardığı için insulin direncine sebep olabilir.
  • Sigara tüketiyorsanız bırakabilirsiniz çünkü zaten diyetin enerji içeriği düşük “sigarayı bırakırsam kilo alırım” diye düşünmenize gerek kalmadı!
  • 1400 Kalorilik Zayıflama Diyeti eğer erişkin ve metabolik bir hastalığı olmayan bireyseniz haftada 1 kg verdirerek sizi sağlıklı bir şekilde istediğiniz kiloya düşmenizi sağlayacaktır.
1400 kalori için ne yemeli?
zayıflamak için dikkat etmemiz gereken en önemli nokta kalori hesabı yapmaktır. Gün içerisinde almış olduğunuz kaloriden daha azını aldığınız sürece kilo kaybedersiniz. Günde 1400 kalori almak için sebze yemeği, et yemekleri ve yumurta gibi sağlıklı besinleri tüketmeniz gerekir.
1800 kalori için ne yemeli?
Günde 1800 kalori alarak zayıflamak istiyorsanız almanız gereken kaloriyi öğünlere ayırabilirsiniz. Sabahları sadece yumurta, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde sebze yemekleri ile haşlanmış et gibi besinleri tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
1500 kalorilik diyet listesi ile kaç kilo verilir?
1500 kalorilik diyet listesi, gün içerisinde almanız gereken kaloriden daha azını almanızı ve hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Yakacağınız kaloriye oranla haftada 1 kilo verebilirsiniz. Bu diyet listesi ayda 4 kilo vermenizi sağlayacaktır.
1500 kalori için ne yemeli?
Sabahları 1 dilim ekmek, 1 kibrit kutusu peynir, salatalık ve domates tüketebilirsiniz. Öğle yemeğinde et veya tavuk yemekleri ile birlikte yoğurt tüketmeniz ve akşam yemeğinde sadece sebze yemeği ile yoğurt tüketmeniz gerekir. Ara öğünlerde ise kuruyemiş ve bisküvi tüketerek kilo verebilirsiniz.
1200 kalori yeterli mi?
Günde 1200 kalori almak hızlı bir şekilde zayıflamanıza sebep olacaktır. Eğer besinlerinizde yeteri kadar protein ve karbonhidrat alıyorsanız ve bünyeniz zayıf değilse 1200 kalorilik bir diyet listesi ile zayıflayabilirsiniz. Ancak çok hızlı kilo vermek sağlıklı olmadığı için diyetisyen önerisi ile kalori cetveli yapmalısınız.
Günlük Kalori alımı ne kadar olmalıdır?
Günlük almanız gereken kalori miktarı, cinsiyet, yaş, boy, kilo gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Eğer egzersiz yapıyorsanız almanız gereken kalori miktarı daha yüksek olmalıdır. Hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız daha az kalori almanız gerekir.
Kaç kalorilik diyet yapmam lazım?
Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli etken almanız gereken kalori miktarıdır. Kalori hesaplaması, yaşınıza, kilonuza ve boyunuza bakılarak yapılır. Aynı zamanda herhangi bir hastalığınız olup olmadığı, vitaminleriniz gibi etkenler de almanız gereken kalori miktarını belirler. Bu yüzden sağlıklı bir şekilde kilo vermek için doktor tavsiyelerini dikkate almalısınız.
Zayıflamak için hangi ekmeği tüketmeliyiz?
Zayıflamak için ekmek tüketimini azaltmanız oldukça önemli. Ekmek, kalorisi en yüksek olan besinler arasında yer alıyor. Gün içerisinde fazla ekmek tüketmeniz hızlı bir şekilde kilo almanıza sebep olabilir. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin beyaz ekmek yerine esmer ekmek yemesi tavsiye edilir.
Kilo vermek için günde kaç kalori almalıyım?
kilo vermek için alınması gereken kalori miktarı tamamen kişiye özeldir. Boyunuz, yaşınız, kilonuz, hareketli veya hareketsiz bir yaşam tarzınız olması gibi etkenlerin tümüne bağlı olarak kalori hesabı yapılır. Kalori cetveli yapılırken vitamin değerleriniz ve hastalıklarınız da dikkate alınmalıdır.
Günde 1500 kalori çok mu?
Günde 1500 kalori almak çok değildir ancak kalori hesabı yaparken öğünlerinizde sağlıklı besinlerin olmasına dikkat etmeniz gerekir. 1500 kalori, günde alabileceğiniz kaloriden daha düşüktür. Sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğiniz sürece kısa sürede kilo vermenize yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/1700-kalorilik-diyet/
https://guzellikcarsisi.com/1100-kalorilik-diyet/
https://guzellikcarsisi.com/ton-baligi-diyeti/
https://guzellikcarsisi.com/10-gunde-8-kilo-verdiren-diyet/
https://guzellikcarsisi.com/ton-baligi-diyet-listesi/