Bu Püf Noktaları İle Para Biriktirmek Çok Kolay | Güzellik Çarşısı

Bu Püf Noktaları İle Para Biriktirmek Çok Kolay

En iyi birikim nasıl yapılır?, Para nasıl toplayabilirim?, Para Biriktiremiyorum ne yapmalıyım?,Para biriktirmek için ne yapmalıyım? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Genel > Bu Püf Noktaları İle Para Biriktirmek Çok Kolay
31 Aralık 2019
1.137 okunma
Bu Püf Noktaları İle Para Biriktirmek Çok Kolay

Para biriktirmek yerine para harcamak hep daha zevkli olmuştur öyle değil mi? Özellikle böyle düşünen insanlar ve nasıl para biriktiremeyeceğini bilmeyenler, hayatları boyunca hiçbir zaman para biriktirip daha sonra o parayı harcamanın zevkini tadamamışlardır. Emek verilerek biriktirilen paranın, daha sonraki zor günlerde işe yaraması kadar insana mutluluk veren bir şey yoktur. Peki, bu durumda, para biriktirmenin mantığını bir türlü çözememiş kişiler ne yapmalı? İşte onlar için 6 maddeden oluşan para biriktirme püf noktaları;

1-Gelir Gider Defteri

Sizi heveslendirmesi için en sevdiğiniz renkte ve desende bir defter edinebilirsiniz!

Hemen kırtasiyeye gidin ve kendinize güzel bir defter alın çünkü bundan sonraki para biriktirme aşamalarınızda size fazlasıyla yardımcı olacak! Para biriktirmenin en bilindik püf noktalarından biri, bütçe üzerinde kontrol sahibi olmaktır. Bunun için bir deftere gelir giderleri, harcamaları yazmak ve buna göre harcamaları kontrol altına almak, yapılacak en mantıklı hareket olacaktır.

2-Alışveriş Listesi

Sadece ihtiyaçlar… Sadece ihtiyaçlar….

Büyük marketlerin en büyük taktiği, ürünlerini ve raflarını son derece ilgi çekici yapıp, insanların satın almasını sağlamak ve dolayısıyla fazla miktarlarda paralar harcatmaktır… Bu tuzağa düşmemek için, alışverişe gitmeden önce bir ihtiyaç listesi yapmak, gereksiz şeyleri satın almadan alışveriş merkezinden uzaklaşmak için en iyi yoldur… Bu sayede kendinize ‘’ben bunu neden aldım’’ ‘’buna nasıl bu kadar para verdim’’ gibi soruları sormaktan kurtaracaksınız.

3-Kendinizi Ödüllendirmek

Çok istediğiniz bir tişörtü almak bile sayılabilir…

Kulağa enteresan gelebilir ama para biriktirmenin en teşvik edici ve eğlenceli yöntemi, büyük bir para biriktiğini gördükten sonra, o paranın içinden kendinize küçük bir hediye almanızdır. Bu yöntem, insanların hem kendi azimlerini görmelerini sağlamaktadır hem de fazlasıyla motive etmektedir. Tabii burada en önemli nokta, hediyelerin gerçekten çok küçük olmasıdır. Yoksa biriken paranın hiçbir anlamı kalmayacak!

4-Bozuk Paralar Biriktirmek

Elinize geçen her bozuk parayı kumbaranıza atabilirsiniz. Hatta en güzelli beş kuruşlar!


Para biriktirirken motive olmanın bir diğer yolu ise, küçük paralar biriktirip, sonunda ne kadar ağır bir kumbara elde edildiğini ve ne kadar fazla miktarda para biriktiğini görmektir. Bu nedenle kumbaraya kağıt paralar atmak yerine bozuk para atmak, kesinlikle daha fazla biriktirmenize yardımcı olacaktır!

5-Kredi Kartları

Birden fazla kredi kartı ile başa çıkmak hep zor olmuştur!

Kredi kartları dünyanın en sevimli görüntüsüne sahip aslında en tehlikeli olan araçlar değil midir? Çok fazla kredi kartına sahip olmamak elbette herkes tarafından sıkça önerilmektedir fakat konu para biriktirme olunca, bu konu iki kat önem taşımaktadır çünkü fazla kredi kartına sahip olmak, borca girme olasılığını arttırmasının yanında, harcamaların kontrolünün elden gitmesine de sebep olmaktadır. Çok fazla kredi kartının harcamalarını kontrol altına almak çok zordur bu yüzden yalnızca bir kredi kartına sahip olmak ve sadece bunu denetlemek, işleri fazlasıyla kolaylaştıracaktır!

6-Teknolojik Kumbaralar

Herkes para biriktirmeniz için bu kadar yardımcı oluyorken, artık sizin de bir yerden başlamanızın zamanı gelmedi mi ?

Evet, teknoloji de insanlara para biriktirmeleri konusunda elinden geleni yapıyor! Özellikle son zamanlarda çıkan para biriktirmeye yardımcı telefon uygulamaları ile para biriktirmek kesinlikle daha zevkli ve daha kolay hale gelmiş bulunmakta. Özellikle bu alandaki belli başlı uygulamalar, insanları fazla harcama yaptıklarında uyarıyorlar bile! Hemen telefonunuza iyi bir uygulama indirin ve para biriktirmeye başlayın

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/ruyada-para-gormek/
https://guzellikcarsisi.com/dudak-makyajinin-puf-noktalari/
https://guzellikcarsisi.com/abd-vatandaslarinin-bayildigi-bazi-seyler/
https://guzellikcarsisi.com/sac-beyazlamasina-cozum/
https://guzellikcarsisi.com/sivilceler-icin-cilt-maskesi/