Basura İyi Gelen Yiyecekler | Hemeroid İyi Gelen Besinler | Güzellik Çarşısı

Basura İyi Gelen Yiyecekler | Hemeroid İyi Gelen Besinler

Anasayfa > blog > Basura İyi Gelen Yiyecekler | Hemeroid İyi Gelen Besinler
09 Eylül 2021
662 okunma
Basura İyi Gelen Yiyecekler | Hemeroid İyi Gelen Besinler

Basura iyi gelen yiyecekler ile basur rahatsızlığının tamamen ortadan kalkmasa da etkisinin azalmasını mümkün kılabilirsiniz. Basur makat çevresinde meydana gelen deformasyona verilen isimdir. Makat kısmında yer alan toplar damalarda işlev bozukluklarının sonrasında dışa doğru sarkma meydana gelebilir. Beslenme düzeninizde yapılan değişiklikler ile bağırsak hareketlerinizi düzenli bir hale getirerek basurun en minimum seviyede etkilerinin hissedilmesini, mümkün kılabilirsiniz.

Tatlı Biber

Basura ne iyi gelir sorusunun yanıtını arıyorsanız bir C vitamini kaynağı olan bibere göz atmalısınız. İçerisinde nerdeyse bir limon kadar yüksek C vitamini bulunduran bu besin sayesinde bağırsak hareketlerinizin kusursuz bir hal almasını mümkün kılabilirsiniz. Biber lifli yapısı sayesinde bağırsakların olması gereken şekilde çalışması için fırsat oluşturulmaktadır. Basur ile bu harika besin sayesinde başa çıkabilirsiniz.

  • Basur makat çevresinde meydana gelen sorunlar sebebi ile günlük hayatı etkilemektedir. Cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek az da olsa makat çevresinde bir toparlanma sağlamaktadır.
  • Biber C vitamini sayesinde toksik maddelerin vücuttan atılmasını da kolaylaştırmaktadır.
  •  Biberi kuru ya da baharat halinde tüketmemelisiniz. Taze olarak tüketmek ya da zeytinyağlı yemeklere katmak çok daha doğru olacaktır.

Biber tüketimi sırasında kesinlikle acı tercih etmemelisiniz. Basur sorunu yaşayan kişilerin hayatından çok ekşi, acı ve baharatlı olan maddeleri çıkarması gerekiyor. Aksi takdirde rahatsızlığın etkileri çok sert biçimde kendini gösterecektir.

Kayısı

Basur nasıl geçer; kayısı sayesinde dışkılamanın daha kolay bir hale gelmesi mümkün kılınıyor. Kayısının yumuşattığı bağırsaklar basur kısmına zarar vermeden dışkılamanın tamamlanmasını sağlayacaktır. Kabızlık seviyesi ne kadar yüksek olursa basur ile mücadele etmek de o kadar zorlaşır. Kayısı ile bağırsaklarınızın kusursuz tempoda çalışmasını mümkün kılabilirsiniz.

  • Kayısı bol lifli yapısı ve bağırsaklarda besin emilimini hızlandıran içeriği ile dikkat çekiyor.
  • Kabızlık ile mücadele ve basur rahatsızlığının üstesinden gelme aşamasında kayısıyı kullanmalısınız. Ülkemizde üretimi en nitelikli şekilde yapılan ve ithal ettiğimiz nadir meyvelerdendir.
  • Kayısıyı beslenme düzenine eklerken porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde uzun vadeli kullanımında kilo alımını destekleyebilmektedir.

Dilerseniz kuru dilerseniz de yaş kayısı tüketebilirsiniz. Yaş kayısının lif oranı daha yüksektir. Diyabet rahatsızlığından muzdarip olan kişilerin kayısı tüketirken üzerine tarçın atması tavsiye edilmektedir.

Kavun

Basura iyi gelen yiyecekler arasında yazın mucizevi meyvesi olan kavun da bulunuyor. Basur rahatsızlığı ile mücadele sırasında kullanılan meyvelere bakıldığı zaman ortak özelliğinin lifli yapı olduğu fark edilmektedir. Kavun konstipisasyon durumunu engellemektedir. Kabızlık ile mücadele etmek basurun etkilerini minimum seviyede hissetmek manasına gelmektedir. Kavunun deride onarıcı bir yönü de vardır. Bu nedenle makat çevresinde meydana gelen sorunların giderilmesi için harika bir fırsat sunmaktadır.

  • Kavun lifli yapısı aracılığı ile bağırsak hareketlerini düzenleyecektir.
  • Çok sık tüketildiği zaman karında gaz sorununa neden olabilmektedir. Günde bir iki dilim yenilmesi yeterli olacaktır.
  • Uzun vadeli tüketiminde karında spazmlara da neden olabilmektedir.
  • Kavun içerisinde yer alan su oranının fazlalığı sayesinde dışkılamanın daha yumuşak bir kıvamda olmasını mümkün kılacaktır. Dışkıda yumuşama elde edebilmek için ek ilaçlar almak yerine bu tür doğal kaynaklara başvurmak ve sonuç alınmazsa ilaca yönelmek çok daha doğru bir seçim olacaktır.

Bu detaylara bakıldığı zaman kavun tüketirken öğün hesabı üzerinden inceleme yapmak sizin için çok daha makul olacaktır. Bir öğün yemek yerine bir dilim kavunu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yanında alacağınız peynir ile beraber insülin salınımını da dengeleme hakkınız vardır.


Avokado

Basur için bitkisel çözüm arayışındaysanız son dönemlerin en sık tüketilen meyvelerinden biri olan avokadoya da bir şans vermelisiniz. Avokado içerisinde bulunan zengin içeriği sayesinde karnınızın yumuşamasını ve uzun vadede deri yenileme özelliği ile basur ile baş etmenizi de sağlayabilmektedir. Avokadonun seçimi sırasında yumuşak olgun olan alternatifleri seçmelisiniz. Bu şekilde basur tedavisinde değerli yağlardan daha nitelikli şekilde istifade etmek mümkün olacaktır.

  • Avokadonun muhteşem değerli yağları ile bağırsak akışının kusursuz devam etmesi mümkün kılınacaktır.
  • Önemli bir meyve olsa da porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Yağ oranı yüksek olduğu için özellikle kalori miktarı çok yüksektir. Gün içerisinde kahvaltı öğününde yarım avokado tüketmek idealdir.
  • Bebeklerde de gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bitkisel kaynaklı ürünler arasında anne sütü ile en benzer alternatiflerden bir tanesidir.

Avokado sayesinde basur ile mücadele etmek ve makat kısmında yer alan yaraların tedavisinin tamamlanması daha kolay bir hal alacaktır. Son senelerde duyulmaya başlayan bir meyve olsa da girişimci tarım üreticilerimizi sayesinde ülkemizde de üretilmektedir.

Kestane

Basura iyi gelen şeyler arasında kış aylarının vazgeçilmesi olan kestane de kendine yer bulmuştur. Aslına bakılırsa lifli yapıya sahip olan ve içerisinde değerli doğal yağlar barındıran tüm ürünler basur tedavisinde ve kabızlığa karşı kullanılabilmektedir. Kestane tüketimi sırasında etkinin artırılması için zeytinyağı ile destekleyebilirsiniz. Hem tatlılarda yer verebilir hem de haşlayarak ya da közde pişirerek deneyebilirsiniz. Lezzetli ve faydalı bitkisel alternatifler arıyorsanız kestane sizin için en doğru seçeneklerden biri olacaktır.

  • Kestane tüketimi sırasında 3-4 kestanenin bir dilim ekmeğe eşit olduğu belirtilmelidir.
  • Kestane sayesinde besleyici değeri olan harika bir yemişten faydalanırken aynı zamanda kabızlık ile de mücadele edebilirsiniz.
  • Kullanmış olduğunuz kestanelerin yerli mahsul olmasına dikkat etmelisiniz. İthalat sürecinden geçen besinlerde değer kayıpları da oluşabilmektedir. Bu mucizevi besinin ülkemizde sorunsuz şekilde tarımı yapılmaktadır.

Bu detaylara dikkat ederek kestaneyi beslenme düzeninize dahil etmelisiniz. Özellikle porsiyon kontrolü konusunda çok daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Kefir

Basura iyi gelen yiyecekler arasında geleneksel besinlerimizin başında gelen kefir de bulunmaktadır. Kefir yoğur ve ayran arasında bir formda bulunuyor. Özellikle içerisinde bulunan değerli bakteriler sayesinde basur sorununu gidermeye yardım ederken, muhteşem bir bağırsak florası oluşturmaktadır.

  • Kefir sayesinde bağırsak florasının kendini yenilemesini mümkün kılabilirsiniz. Kabızlık ile savaşta hem tüm vücut sağlığınız hem de basur için harika bir alternatif besin olacaktır.
  • Son dönemlerde laktozsuz olan alternatifleri de üretilmiştir. Gaz sorunu yaşamamak için laktozsuz olanları da tercih edebilirsiniz.

Porsiyon kontrolüne bu üründe de dikkat edilmelidir. Oldukça masum bir ürün gibi görünse de yap oranı fazladır. Tam da bu nedenle yetişkinlerin günde 1 çay bardağı kefir tüketmesi ideal olacaktır. Süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi olan kişiler ise bu ürüne karşı temkinli olmalıdır.

Kabak

Kabak bağırsak sağlığı için vazgeçilmez sebzeler arasında yer alıyor. Kabak dilerseniz sakız kabak dilerseniz de bal kabağı olarak tüketilebilir. Basur için her ikisinin de hücre yenileyici özelliği dikkat çekmektedir.

  • Bağırsaklarınızın akışının düzenlenmesi için muhteşem bir besindir. Hem kabak hem de kabak çekirdeği hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Basurdan kaynaklanan deformasyonlar ile mücadele için beslenme düzeninde yer verilebilir.
  • Çok sık ve yüksek miktarda tüketildiği zaman ishale de yol açabilmektedir. İshal sebebi ile sıklıkla tuvalete çıkmanın da basur için olumlu bir süreç olmayacağını bilmelisiniz.

Kabak pişirirken özellikle zeytinyağından da destek alarak şifalı bir karışım oluşturabilirsiniz. Basur ile başa çıkmak bu sayede daha kolay olacaktır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/kavun-maskesi/
https://guzellikcarsisi.com/cilde-iyi-gelen-yiyecekler/
https://guzellikcarsisi.com/kayisi-yagi-ile-cilt-bakimi/
https://guzellikcarsisi.com/kabizliga-iyi-gelen-yiyecekler/
https://guzellikcarsisi.com/bagirsak-calistiran/