Dalgalı Saç 101 | Güzellik Çarşısı

Dalgalı Saç 101

Saçımın dalgalı olduğunu nasıl anlarım?, Saçlarımın dalgalı olması için ne yapmalıyım?, Iri dalgalı saç nasıl yapılır?, Evde kalıcı dalgalı saç nasıl yapılır? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Genel > Dalgalı Saç 101
26 Ocak 2020
1.251 okunma
Dalgalı Saç 101

Saçımızı şekilden şekle sokmayı hepimiz çok seviyoruz değil mi? Özellikle de kıvırcık ve dalgalı saçlar gerçekten çoğu kadın favorisi ve aynı zamanda saçları daha hacimli ve gösterişli göstermenin en iyi yolu. Dalgalı ve kıvırcık saçlar son dönemde fazlaca popüler oldukları gibi, bu saçlara ulaşmanın birçok yeni yolu da çıktı. İşte güzel dalgalara ulaşmanın yolları ve maşa sırasında yapılan hatalar;

1-Maşa Seçimi

Saçınızın uzunluğu çok önemli!

Evet, maşa yapmak için bir maşa edinmek gayet mantıklı gibi görünüyor. Peki, hangi maşa? Elbette piyasada birçok maşa türü bulunuyor ve kadınların çoğu bu maşaların tam olarak hangi şekilde maşa elde edilmek için kullanıldığının farkında değil. Saç maşası yapılırken en çok yapılan hatalardan biri her maşanın her saça uygun olduğunu düşünmektir ki bu oldukça yanlıştır çünkü örneğin kısa saça sahip olanlar için 25 mm kalınlığındaki maşalar daha uygundur. Bunun tam tersi olarak uzun saçlılar için ise 30 mm kalındığındaki maşalar daha uygun olacaktır.

2-Saç Bakım Spreyi

Her aşamada yeterince kullanmak harika bir sonuç verecektir!

Hepimiz saçlarımıza şekil verdikten sonra kalıcı olmaları için sprey sıkıyoruz. Peki ya öncesinde? Saç bakım spreyleri gibi ürünler kesinlikle saça şekil vermeden önce de sıkılmalıdır. Bu sayede hem saç ısıdan korunmuş olacaktır hem de saç şekli daha uzun süre bozulmadan kalacaktır. Tek bir ürün seçmek yerine ısı koruyucu ve dalga koruyucu gibi farklı spreyler kullanmak da oldukça iyi bir seçenektir.

3-Yüksek Isı Kullanmak

Saçınızı yakmanıza hiç gerek yok!

Bazı kadınlar, yüksek ısı ile yapılan maşanın daha iyi şekil vereceğini hatta maşanın daha kalıcı olacağını bile düşünmektedir… Aslında oldukça saçma olan bu hareketin hem saç dalgası için bir faydası yoktur hem de saça inanılmaz derecede zarar vermektedir. Genel olarak maşa ısısı, saç eğer kalın telli ve sağlıklı ise 200 derece olmalıdır. Yıpranmış ve özellikle işlem görmüş, boyalı saçlar için ise 150-180 derece en uygun olan ısı derecesidir. Sakın daha fazlasını yapmayın!


4-Saçları Maşaya Yanlış Sarmak

Güzel dalgalara ulaşmanın aslında biraz da sizin elinizde olduğunu unutmayın.

Saç maşası kadar, saçın maşaya nasıl ve ne şekilde sarıldığı da oldukça önemlidir. Örneğin saçların bukle bukle olması isteniyorsa, saç tutamı çok ince ayrılmalıdır ve sık bir şekilde maşaya sarılmalıdır. Eğer doğal ve hafif, günlük bir dalga isteniyorsa kalın bir tutam alıp maşaya saçı daha kalın aralıklar halinde sarmak iyi olacaktır. İstediğiniz dalgalara hiçbir şekilde ulaşamıyorsanız, belki de sebebi budur!

5-Maşayı Tutuş Şekli

Biraz kol kası çalışacaksınız ama, buna değer…

Maşanın kalitesi, saçları maşaya sarma şekli gibi etkenler elbette güzel bir dalgalı saç elde etmek için son derece önemlidir. İşte bunlara ek olarak maşa severlerin çok işine yarayacak bir ipucu; maşayı dik tutmak. Maşayı yatay pozisyon yerine dik bir şekilde tutmak, maşanın hacmini fazlasıyla arttıracaktır. Dolgulu ve hacimli saçlara ulaşmak istiyorsanız bu detayı kesinlikle atlamayın!

6-Nemli Saç

Acele etmeyin, saçınızın iyice kurumasını bekleyin!

Saçlar iyice kurutulmadan, hafif nemliyken bile saça ısı ile şekil vermek saçı fazlasıyla yıpratacaktır ve iyi bir sonuç alınmasına kesinlikle engel olacaktır. Bu nedenle saçı şekillendirmeye başlamadan önce saçın iyice kuruduğuna emin olmak çok iyi olacaktır. Sönük ve yıpranmış saçlı bir dalgalı saç görüntüsünü kimse istemez değil mi? O zaman bu önerileri kesinlikle deneyin…

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/masa-ile-iri-dalga-nasil-yapilir/
https://guzellikcarsisi.com/kivircik-saclara-ozel-sampuanlar/
https://guzellikcarsisi.com/makyaj-turleri/
https://guzellikcarsisi.com/hindistan-cevizi-yaginin-saca-faydalari/
https://guzellikcarsisi.com/sacinizin-kuru-veya-kirilgan-olmasinin-6-sebebi/