Lazerle Alerji Tedavisi | Güzellik Çarşısı

Lazerle Alerji Tedavisi

Rhinolight tedavisi zararlı mı?, Alerjiden tamamen kurtulmak mümkün mü?, Rhinolight tedavisi nedir?, Alerjik Rinitten nasıl kurtulabilirim? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Güzellik > Lazerle Alerji Tedavisi
27 Temmuz 2015
882 okunma
Lazerle Alerji Tedavisi

Lazerle alerji tedavisi, hayat kalitenizi büyük oranda etkileyen alerji probleminizin ortadan kalkmasına yardımcı tedavidir. Alerji için %100 çözüm bulunması ise oldukça zordur.

Lazerle tedavi yöntemi de %100 etki sağlamasa da alerjik etkenlerin ortadan kalkması ve etkenlerin geçici süre engellenmesi için alternatif bir yöntemdir. Aşı yöntemlerinin yanında bir derece daha başarılı olduğu düşünülüyor.

Eğer lazerle tedavi uygulamak istiyorsanız öncelikle bir sağlık kurumu ile görüşerek alerji testi yaptırmalısınız. Gördüğünüz etkenlerin alerjiden kaynaklı oluştuğu kesinleştikten sonra ise doktorunuzdan tedavi için onay ya da görüş almanız önerilir.

Evde Lazerle Alerji Tedavisi Yapımı

Lazerle alerji tedavisi uygun aletler ile evde uygulanabilir. Comalgum adı verilen bu alet buna takılan bir dalga gücünü kullanan cihazdır. 20 dakika seanslar şeklinde uygulanan bu yöntem 20 gün boyunca uygulanmalıdır.

Uygulamanın ikinci seansından itibaren kişiler hapşırma, öksürük ya da yanma gibi alerji belirtilerinden kurtulur. İlerleyen süre boyunca da seanslara devam edilmesi durumunda büyük ölçüde alerjinizin etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Alerji vücudun herhangi bir dış etkene, yenilen ya da içilen bir şeye karşı farklı şekillerde verdiği tepkilere ve duyarlılıklara verilen addır. Alerji tedavileri yöntemleri çok fazla olmakla birlikte lazerle alerji tedavisi bu yöntemler içerisinde önemli bir yer tutmaktadır.

Uzmanlar yaşadığımız Akdeniz topraklarının ve Akdeniz ikliminin alerji oluşumuna gayet müsait olduğunu söylerken, hiçbir alerji için henüz %100 tedavi sağlanamadığı konusunda da birleşiyorlar. Alerji tedavi yöntemlerinin alerjinin tamamen yok edilmesinden ziyade birer bastırıcı yöntem olduğu konusunda da hemfikirler. Aşırı duyarlılık anlamına gelen alerjinin tedavisinden ziyade korunma yollarının önemine dikkat çeken uzmanlar, alerji konusunda sadece yıllar sürecek aşı yöntemlerinin diğerlerine karşı bir nebze daha önde olduğunu belirtiyorlar.

Lazerle alerji tedavisi:

Alerji şikayetleri üzerindeki kontrolün kolaylaştırılmasını ve ele alınmasını sağlamaya yardımcı olan bu yöntem kullanılmadan önce alerjik test yapılmalıdır. Çünkü alerjiye neden olduğunu düşündüğünüz etkenlerin aksine, şikayetlerin nedeni içten gelen hastalıklardan dolayı oluşmuş olabilir. Testin hemen sonrasında lazerli alerji tedavisi düşük dalgalar verilerek başlamalıdır.

Evde lazerli alerji tedavisi yapılması mümkün mü?

Comalgum denilen ve buruna takılan alet sayesinde bu mümkün. Bu aletle düşük dalga boylarından başlanarak alerji tedavisi yapılabilir. Alet buruna sıkıca takıldıktan sonra başlangıç düğmesine basıldığında başlayan tedavi işleminde tam sonuç alınması için bu işlem 20 gün sürmelidir. Her seans 20 dakika olup, seansın sonunda hapşırma ve burun kaşıntıları gibi şikayetler önemli ölçüde yok olacaktır.


Rhinolight tedavisi nedir?
Rhinolight bir ışık tedavisidir. Kişilerde seyreden mevsimsel bir alerjik nezlenin tedavisinde uygulanan son teknolojik tedavisi yöntemidir. Bu tedaviyle beraber kişilerde bulunan burun mukozasındaki mikrobik özellik taşımayan bir iltihap türüdür ancak bu iltihap alerjik nezleye sebebiyet verir. Bu tedavi yoluyla mevsimsel alerjik nezle tedavi edilmektedir.
Alerjik rinitin kesin tedavisi var mı?
Bu rahatsızlıkta, kişilerde yıl boyu sürmekte olan bir alerji mevcuttur. Bu alerji karşısında kişilerin burunlarında tıkanıklık ve geniz akıntısı gibi belirtiler de ön plana çıkmaktadır. Bu rahatsızlığın hakkında birçok tedavi yolu vardır. Ancak unutulmamalıdır ki bazı durumlarda bu hastalığın kesin bir tedavisi henüz bulunamamıştır.
En iyi alerjik rinit ilacı hangisi?
Alerjik rinit tedavisinde kullanılan en güçlü ilaçlar arasında intranazal kortikosteroidler sınıfının içerisinde bulunan ilaçlar vardır. Bu ilaçlar sayesinde kişilerdeki burun tıkanıklığı, hapşırma, kaşıntı ve aynı zamanda da burun akıntılarını da önemli bir oranda azaltacaklardır. Bu ilaç grubuna ek olarak antihistaminikler de sıkça rahatsızlıklarda kullanılır.
Alerjik rinite ne iyi gelir?
Alerjik rinit tedavisini gören kişilere sıklıkla uygulanan tedavi yolu antihistaminler, kortizonlu spreyler yani kortikosteroidler ve bunun yanında tuzlu sudan geçmektedir. Ancak kişilerde tıkanık fazla olursa dekonjestanlar; akıntı fazla olursa ipratropium gibi burun spreyleri işe yarayabilmektedir Dekonjestanlar kısa bir süre kullanılabilir.
Alerjik rinite ne iyi gelir bitkisel?
Alerjik rinit halk arasında bahar nezlesi olarak da bilinir. Bu noktada kişiler bir bardak sıcak suya 2 çay kaşığı elma sirkesi, bir miktar bal ve limon suyu eklenerek karıştırılır. Kişiler bu rahatsızlıkları geçene kadar bu suyu günde üç kez içmelidir. Çörek otu da kişilere iyi gelen bitkisel çözüm yollarından bir tanesidir.
Alerji Aşı Tedavisi nasıl yapılır?
Aşı tedavisinde ana tedavi yöntemi kişilerin alerjik reaksiyon gösterdiği alerjen maddeleri suda çözelti haline getirerek kişilerin cilt altına enjekte edilmesidir. Bu noktada kişilere ağır gelmemesi önemli bir etkendir. Bu sebeple alerjik reaksiyon oluşturmaması açısından kişilere enjekte edilen miktarın ilk etaplarda oldukça düşük olması gerekmektedir.
Alerjik rinit tedavi edilmezse ne olur?
Kişilerin alerjik rinit rahatsızlıkları tedavi edilmediği müddetçe hastalık ilerleyerek artış göstermektedir. Bir noktadan sonra kişilerde nefes darlığı, hırıltılı bir şekilde nefes alma, öksürük ve son aşama olarak da astım rahatsızlığına kadar ilerler. Kişilerin burunları hakkında olabilecek neredeyse her şikayetlerinde astım rahatsızlığı son evre olmaktadır.
Alerjik rinit kalıcı mıdır?
Alerjik rinit, halk arasında bilindiği üzere bahar alerjisidir. Bu sebeple ilk başladığı süreçlerde yalnızca mevsimsel olarak görülmeye başlar ancak bu rahatsızlık tedavi edilmediği süreçte yıl boyu süren alerjik rinite dönüşebilir. Kişilerde alerjik etkiye sebep olan etkenler ev tozları, hayvanlardır ve küf mantarları olarak sıralanabilmektedir.
Alerjik rinit ne zaman geçer?
Kişiler alerjen madde ile beraber temas halinde olduğu sürece kişilerin alerjileri geçmeden devam etmektedir. Eğer kişilerin rahatsızlıkları mevsimsel bir durum ise mevsim şartlarında kendilerini koruyabilmeleri bu rahatsızlığı ağır yaşamamalarına yardımcı olabilir. Eğer kişiler nezle ise bu süreç de üç ila beş gün arasında değişim gösterebilir.

 

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/lazerle-cilt-soyma/
https://guzellikcarsisi.com/lazerle-tirnak-mantari-tedavisi/
https://guzellikcarsisi.com/lazerle-zayiflama/
https://guzellikcarsisi.com/lazerle-iz-tedavisi/
https://guzellikcarsisi.com/lazerle-dovme-sildirme/