Dişlerinizin Bembeyaz Olmasını İster Misiniz
Dişlerim nasıl bembeyaz olabilir?, İnci gibi dişler için ne yapmalı?, Kemik rengi sarı olan diş nasıl beyazlar?, Afrikalıların dişleri neden beyaz? Detaylar yazımızda…
İnsanların %80’i, ilk kez tanıştıkları insanlarda ilk kez dişlere bakmaktadır ve dişlerin temizliği gerçekten fazlasıyla önemlidir. Çoğu insan genellikle dişlerini sık sık fırçaladığından ve onlara çok iyi bakmalarına rağmen yeterince beyaz ve sağlıklı durmadıklarından şikayet etmektedirler. Bunun birçok farklı nedeni olabileceği gibi en büyük nedeni aslında diş temizliğinde yanlış bilinen tekniklerin uygulanmasıdır. İşte tam da bu noktada herkesin imdadına yetişmek için hazırlanmış 7 maddelik liste;
1-Doğru Diş Fırçası
İlk adım bu!
Doğru diş fırçası, diş ve diş etleri için her zaman fazlasıyla önemli olmuştur. Diş fırçası seçerken özellikle plastik kıllara sahip diş fırçalarına yönelmek, dişlerin parlamasına sebep olmaktadır. Yani gülüşünüzün eğer göz kamaştırmasını istiyorsanız, şimdiki diş fırçanızdan kurtulup hemen plastik kıllara sahip bir fırça almak bu amaca ulaşmak için yapılacak en doğru hareket olacaktır…
2-Doğru Diş Macunu
Artık sık sık çay ve kahve tüketenler için bile özel macunlar üretildi!
Doğru diş fırçası seçimi kadar, doğru macun seçimi de kesinlikle çok önemlidir. Piyasada bulunan bazı diş beyazlatıcı macunları, bazı insanlarda önyargı oluşturmaktadır ve diş etleri ve diş minesi için zararlı oldukları zannedilmektedir. Bu aslında oldukça yanlış bir bilgidir çünkü bu tarz macunlar, dişleri inci beyazına getirmemekle birlikte, yalnızca diş yüzeyindeki lekelerin azalmasına yardımcı olmaktadırlar ve bunun aslında diş etine ve minesine hiçbir zarar vermediği, uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır.
3-Gargaralar
Kullandığınız ürüne çok dikkat edin!
Piyasada çok fazla ve farklı çeşitlerde, dişleri beyazlatmayı vadeden gargaralar bulunmaktadır. Evet, bu tarz ürünlerin kesinlikle diş beyazlatma üzerinde fazlaca etkisi vardır fakat kalitesiz ve içerisinde fazlaca alkol barındıran bazı gargaralar aslında ağız sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Yani gargara seçerken dikkatli olmamak, faydadan çok zarar sağlayacaktır.
4-Dişleri Doğru Şekilde Fırçalamak
Dişler sık sık ve düzenli olarak fırçalansa bile eğer doğru hareketler ile fırçalanmıyorsa, pek işe yaramayacaktır. Dişler her zaman diş etlerinin üzerine 45 derecelik bir açıyla fırçalanmalıdır. Bununla birlikte dişleri nazik hareketlerle ileri geri fırçalamak ve daha çok lekeli bölgelerin üzerine yoğunlaşmak, beyaz dişlere kavuşmak için oldukça faydalı bir hareket olacaktır.
5-Diş Fırçasını Sık Sık Değiştirmek
Hem de çok sık!
Dişlerin ne kadar sıklıkla ve ne kadar doğru hareketlerle fırçalanmasına rağmen bir türlü beyaz olmamasının en büyük nedenlerinden biri fırçayı sık sık değiştirmemektir. Diş fırçasını çok uzun süre kullanmak hem diş fırçasının vereceği verimi azaltıp, dişleri yeterince iyi temizlemeyecektir hem de diş fırçasını sık sık değiştirmemek ağız hastalıklarına ve hatta daha birçok hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Yani fırçanızı en son ne zaman aldığınızı hatırlamıyorsanız, onu derhal atın ve yenisini alın!
6-Beslenme
Yediğinize içtiğinize dikkat edin!
Dişlerin yalnızca kullanılan ürünler ile beyazlayacağını zannedenler kesinlikle yanılıyorlar. Kahve, çay, sigara tüketimi ne kadar dişlerin lekelenmesine sebep oluyorsa, özellikle çilek, karnabahar, kuruyemiş gibi yiyecekler de diş lekelerinin büyük ölçüde azalmasına ve engellenmesine sebep olmaktadır. Bunun yanında ananas da kesinlikle dişlerin beyaz kalmasını sağlayan en önemli besinlerden biridir.
7-Hergün Bakım Yapmak
Konu ağzınızsa sakın üşenmeyin!
Dişler asla bir günlük bakımla sağlıklı olmamaktadır veya bembeyaz görünmemektedir. Dişlerin sağlığı ve beyazlığı için onlara her gün bakım yapmak, diş ipi kullanmak, yemeklerden sonra fırçalamak gibi şeyler fazlasıyla önemlidir. Özellikle yatmadan önce fırçalamak hem ağız sağlığı için hem de dişler için oldukça önemlidir.
İlginizi Çekebilir;
https://guzellikcarsisi.com/sac-bakimi-nasil-olmali/
https://guzellikcarsisi.com/enteresan-temizlik-hileleri-neler/
https://guzellikcarsisi.com/ruyada-dis-kirilmasi/
https://guzellikcarsisi.com/sac-fircasi-secimi/
https://guzellikcarsisi.com/yanlis-aliskanliklarimiz-neler/