Enteresan Görgü Kuralları | Güzellik Çarşısı

Enteresan Görgü Kuralları

Genel görgü kuralları nelerdir?, Nezaket ve görgü kuralları Nelerdir?, Adab ı muaşeret kuralları nelerdir?, Nezaket kuralları nelerdir örnekler? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Genel > Enteresan Görgü Kuralları
28 Ocak 2020
868 okunma
Enteresan Görgü Kuralları

Elbette her ülkenin kendine has görgü kuralları vardır ve o ülkelerde bazı şeyleri yapmak hiç hoş karşılanmamaktadır. Bu yüzden ilk defa gidilecek bir ülkeye gitmeden en azından bir gün önce o bölge hakkında araştırma yapmak ve hangi hareketlerin uygunsuz karşılandığı öğrenmek çok yararlı olacaktır. Aksi halde ceza bile yenilebilir! İşte bu gibi durumlarla karşılaşılmasını önleyen 7 maddeden oluşan farklı ülkeler ve onlara ait görgü kuralları;

1-Tayland ve Çatal

Çataldan hoşlanmayan bir yer…

Tayland’da çatal kullanan birine henüz pek rastlanılmamıştır. Elbette yasak değildir fakat Taylan’da insanların yemekleri kaşıkla veya elle yemeyi çok sevdikleri bir gerçek. Tabii bununla birlikte yemeği çatalla kaldırmak biraz uygunsuz karşılanmaktadır. Özellikle pilav gibi geleneksel yemekler kesinlikle kaşıkla yenilmelidir. Yani Tayland’a gittiğinizde çatal kullanmak isterseniz, bunu iki kere düşünmekte fayda var…

2-Çin ve Boş Tabak Nezaketsizliği

Beğendiğinizi göstermek için başka yollar bulun…

Normalde eğer bir yemek çok beğenildiyse, tabaktaki her şey silip süpürülür. Bu aynı zamanda aşçıya yemeğin çok lezzetli olduğunu göstermek için yapılan bir harekettir. Ama bu durum Çin için geçerli değil! Çin’de tabağı silip süpürmek ve bir lokma bile bırakmamak, nezaketsizlik olarak görülmektedir. Bu, lokanta sahipleri veya ev sahipleri tarafından, servisin yeterli olmadığı ve misafirlerin/müşterilerin hala aç olduğu gibi bir izlenim uyandırmaktadır. Bu nedenle tabakta her zaman birkaç lokma bırakmak, onlara edilen en büyük teşekkürdür.

3-Etiyopya ve Ortak Tabak

Yemeğiniz size özel gelmediğinde sakın şaşırmayın.

Etiyopya galiba paylaşmayı çok seven bir ülke! Çünkü Etiyopya’da genellikle restoranlarda yemekler, kalabalık gruplara tek tabak halinde servis edilir ve müşteriler kocaman bir yemek tabağından çatal bıçak kullanmaya gerek duymadan yemeklerin keyfini çıkarır. Bu elbette kulağa biraz tuhaf gelmektedir ama orada bulanan yerli halka göre de, kendinize ait bir tabak istemek müsrifçe ve fazlasıyla tuhaf karşılanır.

4-İtalya ve Peynir

Şef ne derse o!


İtalya’daki herkes peynirden fazlasıyla hoşlanır. Şefler de hemen hemen her yemeklerine bir peynir dokunuşu yapmaktan hiç çekinmez. Ama yine de İtalya’da daha fazla peynir için garsondan ricada bulunmak, kesinlikle şefe hakaret olarak algılanmaktadır ve şef hangi şekilde yemek hazırladıysa, öyle yenilmesi gerekmektedir. Ama muhteşem lezzetlere sahip bir ülkenin böyle kuralları varsa, mutlaka bir bildikleri vardır.

5-Portekiz ve Tuz

Portekiz ve İtalyan şefler yemekleri konusunda gerçekten hassaslar.

İtalyanlar her ne kadar peynir konusunda fazlasıyla hassaslarsa, aynı durum Portekiz’de de geçerli. Portekiz’de yemeğe ekstradan tuz ve baharat eklemek, şefe yapılacak en büyük hakaret olarak algılanır. Özellikle geleneksel yemekler yeniliyorken ‘’tuz alabilir miyim’’ cümlesi kullanılıyorsa, herkes tarafından garipsenmekten kaçış olmaz. Bu nedenle Portekiz’de de yemeği olduğu gibi kabul etmekte yarar var!

6-Japonya ve Çubuklar

Aman dikkat edin!

Elbette Japonya’da yemekler, her ne kadar bazı turistler tarafından çatalla yeniliyor olsa da, çoğunlukla çubukla yenmektedir. Çubuk kullanmayı veya hangi tarzda tutulmasına karışmayan Japonya, yalnızca pilavın üzerine koyulan çubuklar konusunda fazlasıyla hassastır. Japonya’da çubukları pilavın üzerine dik bir şekilde koymak kesinlikle çok yanlıştır çünkü bu sadece cenazelerde yapılması gereken bir harekettir ve şef tarafından yanlış anlaşılabilir. Bu nedenle çubukları önünüze ve paralel olacak şekilde koymak gerekir.

7-Gürcistan ve Şarap

Fondip!

Gürcistan, dünyanın en büyük şarap üretilen bölgesidir ve bu yüzden şarap onlar için geleneksel ve hassas bir konudur. Gürcistan’da genellikle şaraplar, masada konuşma yapan kişinin güzel konuşması bittiğinde içilir ve kesinlikle yudum yudum içmek yerine, tek seferde içilir. Eğer uzun bir şarap keyfi yapmak istiyorsanız, yerel halkın biraz garip bakışları ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bizden uyarması!

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/iste-beyni-canlandirmanin-yollari-nedir/
https://guzellikcarsisi.com/abd-ye-ozgu-gorgu-kurallari/
https://guzellikcarsisi.com/5-gunde-5-kilo-diyeti/
https://guzellikcarsisi.com/sivilceler-icin-tonik-tarifleri/
https://guzellikcarsisi.com/makarna-diyeti/