Saç Açıcılar | Güzellik Çarşısı

Saç Açıcılar

Hangi marka saç açıcı iyi?, Toz Açıcıya ne katılır?, Evde saç rengi nasıl açılır?, Evde saç açıcı nasıl kullanılır? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Saç > Saç Açıcılar
12 Ocak 2015
1.300 okunma
Saç Açıcılar

Saç açıcılar kullanmış olduğunuz koyu saç renginden daha açık tonlara geçmeniz için kullanmanız gereken kimyasal ürünlerdir. Bu ürünleri uygularken çok kısa süre bekletilmesi dahi saçların yıpranmasına neden olur. Saçlarınızı 1-2 ton kadar açmak için doğal ürünler kullanabilirsiniz.

Saç Rengi Doğal Yollarla Nasıl Açılır?

Saç açıcılar saçlarınızın yıpranmasına, uçlarının kurumasına ve kırılmasına neden olur. Saçlarınızı boyatırken açıcı işlemi uygulandıysa saç bakımına çok dikkat etmeniz gerekir. Saç renginiz açıldıktan sonra saçlarınızı her gün nemlendirmeniz, doğal ürünlerle maske yapmanız önemli.

Saç rengini kimyasal uygulayarak açabileceğiniz gibi doğal yollarla 1-2 ton kadar açık bir saç rengine kavuşmanız mümkün. Saç rengi açmakta etkili olduğu bilinen papatyayı kullanabilirsiniz. Papatya yağı veya papatya çayı ile saçlarınızın rengini açmanız mümkün.

Papatya ile saç rengini açmak için papatya alarak evde kaynatabilirsiniz. Kaynatmış olduğunuz papatyanın suyunu hafif soğuması ardından saçlarınızın tamamına masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızda 20-25 dakika kadar kalması gerekir.

Papatya suyunu saçınıza masaj yaparak uygulamanız ardından saçlarınızın kuruması gerekir. Daha etkili olması için saçınız kuruyana kadar güneş ışığında bekleyebilirsiniz. Güneşte beklemek istemiyorsanız 25 dakika sonra saçlarınızın fön makinesi ile kurutabilirsiniz.

Saç rengini bir ton açmak için kadınların saçlarına uyguladıkları birtakım saç açıcılar bulunmaktadır. Saç açma yöntemlerinden bir tanesi de hidrojen peroksittir. Hidrojen peroksit sayesinde saç renginizi istediğiniz renge kadar açabilirsiniz. Hidrojen peroksidi arzuladığınız herhangi bir boya ile kullanabilirsiniz.


Saç Açıcıları Nasıl Kullanmalıyız?

Saç açıcılar su ile inceltilebilme özelliğine sahiptirler. Saçımızı açmak için kullandığımız maddeleri direkt saçımıza da uygulayabiliriz yalnız bu direkt uygulama saçlarımıza zarar verebilir. Bu tür kimyasal maddeler saçların renklerini istediğimiz renge getirmek için kullanılır. Bunun için koyu renk saçlara uygulanması daha uygundur. Açık renk bir saça saç açıcı kimyasallar kullanmak doğru olmayacaktır. Saçlarına saç açıcı uygulayan kişiler bu uygulamanın ardından saçlarını yıkamalıdır. Yalnız size şöyle bir tavsiyede de bulunmak isteriz. Saçınıza uyguladığınız saç açıcıları saçınızda 1 – 3 gün arasında tutunuz. Üçüncü günün sonunda saçınıza boya sürebilirsiniz. Saçlarınızı açmak için kullandığınız ürünler değişik şekillerde olmaktadır. Krem şeklinde olan saç açıcı ürünler doğrudan boyaya konulur ve kullanılır. Diğer bir kullanım şekli ise tablet şeklindedir. Perhidrol kimyasal maddesini kullanmadan için belirli ölçülerde su katılmalıdır. Son olarak sıvı halde üretilen saç açıcılarını da saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin yanında bir de herkes tarafından bilinen ve uygulanan oksijen ile saç açma yöntemi bulunmaktadır.

Saçlarınızın rengini açmak için kimyasal içerikli açıcılar kullanabileceğiniz gibi doğal yöntemleri de tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/papatya-suyu-ile-sac-nasil-acilir/

https://guzellikcarsisi.com/sac-bakimi-nasil-olmali/

https://guzellikcarsisi.com/acik-karamel-sac-rengi-nasil-elde-edilir/

https://guzellikcarsisi.com/neden-organik-sac-bakim-urunleri/

https://guzellikcarsisi.com/sacinizin-kuru-veya-kirilgan-olmasinin-6-sebebi/