Güneşlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? | Güzellik Çarşısı

Güneşlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güneşlenmek için ne sürülür?, Güneşlenirken hangi ürünler kullanılmalı?, Güneşlenme nasıl olmalı?, Denizde güneşlenme nasıl olmalı? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Güzellik > Güneşlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?
24 Temmuz 2015
894 okunma
Güneşlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güneşlenirken nelere dikkat edilmeli; Güneş ışınlarına fazla maruz kalındığı süre zarfında, vücudumuz için oldukça gerekli olan bu ışınların, bizlere zarar vermesinden kaynaklıdır. Bizler güneşlenirken ya da güneş altında çok uzun süre kalacağımız durumlarda çeşitli konulara dikkat etmemiz gerekmektedir.

Güneşlenmek Hangi Durumlarda Zararlıdır?

  • Güneşlenirken nelere dikkat edilmeli sorusunu kişilerin aklına getiren en büyük etken kendilerinin ya da etrafındaki kişilerin güneş ışınları dolayısıyla rahatsızlık yaşamış olmalarıdır.
  • Güneşlenirken yüksek koruma faktörüne sahip güneş kremleri kullanmak bizlerin yararına olacaktır. Bu güneş kremleri sayesinde bizler cildimizde oluşabilecek herhangi bir zararı en az boyuta indiririz.
  • Yaz sıcaklarında denize girmek bizlerin en sevdiği aktivitedir. Ancak, uzun süre güneşe maruz kaldığımızda oluşan yanıklardan dolayı canımızın yanması çok kez başımıza gelmiş bir durumdur. Bu durumun içerisinde kalmamak adına kendimizi ve vücudumuzu güneşin zararlı ışınlarından korumamız gerekmektedir.
  • Güneş ışınları bizlerin vücutlarına oldukça yararlı bir etkendir. Bizler vücudumuz için gerekli olan D vitamininin büyük bir oranını güneş ışınları sayesinde alırız. Ancak, Güneş ışınlarının altında korunmasız bir şekilde çok uzun saatler kalındığı takdirde cilt kanseri olma riski oldukça artış göstermektedir.

Güneşlenirken nelere dikkat edilmeli diye merak eden kişiler öncelikle bilmelidir ki temel koşullar dışında vücudunuzun güneşe karşı tepkisini alanında uzman doktorlar aracılığıyla öğrenmeniz çok önemlidir. İnsan vücudunun güneş ışınlarına adapte olarak yaşadığı bilinir ancak bazı durumlarda; örneğin, güneşlenirken çok fazla güneş ışığına maruz kalmak zararlara neden olabilir.

Güneşlenirken nelere dikkat edilmeli soruna verilmesi gereken bazı temel cevaplar şöyledir;

  • Vücudunuza kaliteli güneş kremi ve nemlendirici sürmelisiniz.
  • Sıvı tüketimi çok önemli olduğundan vücudunuzun sıvı dengesini koruyabilmek adına bolca su tüketin.
  • Güneşlenmek istediğiniz zamanı iyi ayarlayın. Çünkü güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşlenmek cildinize zarar verebilir. Bu nedenle 11.00 – 14.00 arası güneşlenmekten kaçının.
  • Hangi saatte olursa olsun güneş altında çok uzun süre uyuyakalmak cildinizde kalıcı hasarlar oluşturabilir.

Güneş Işınlarının Faydaları

  • Güneşin başlıca yararlarından bir tanesi kemikleri güçlendirip, yenilenmesine katkı sağlamasıdır. Özellikle kemik erimesi gibi sorunları olan insanların belirli saatlerde planlanmış süreler içerisinde güneş ışını alması kemiklerini güçlendirecektir. Güneşten gelen UVB ışınları kemikteki vitamini artırır.
  • Güneş ışınından uzun süre uzak kalmak güneşten beslenen vücudunuz için oldukça kötüdür ve hastalıklara sebep olabilir. Bu nedenle doktorunuzun da önerisiyle her gün belirli sürelerle güneş altında vakit geçirmek sağlığınızı koruyacaktır.

Güneş hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Güneş ışığı bronzlaşmamıza da yardım etmektedir. Güneş ışınları sayesinde ılıklık, parlaklık, gevşeme ve enerji duygusunu elde ederiz.

Güneş ışınlarının faydaları

Güneş kemiklerimizi ısıtır, kemiklerimizin sağlamlaşmasına katkı sağlar. Belli zaman aralıklarında güneş görmez isek birçok hastalıklara yakalanabiliriz. Kemik erimesini engellemenin en iyi yöntemi güneşlenmektir. UVB ışınları D3 vitamini üretmeyi artırır. Böylece metabolizmanız, cildiniz ve kemikleriniz güçlenmektedir. İnsanlar güneşli havalarda ısındıkları için daha enerjik olurlar ve fiziksel aktiviteler yapabilirler. Vücudun savunma mekanizması gelişir ve kemik hastalıkları, kemik erimesi gibi hastalıklara karşı koruma sağlanır. Ancak güneşlenir iken bilinçli güneşlenmeniz gerekmektedir. Güneşlenirken nelere dikkat edilmeli, nelerden uzak durulmalı?

Güneş ışınlarının zararları

Güneş ışınları her ne kadar faydalı olsa da dikkat edilmediği zaman güneş ışınları sağlığımıza zarar verir. Peki ya güneşlenirken nelere dikkat edilmeli?

Güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde güneşlenmekten kaçının

Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği zamanlarda güneşlenmekten kaçınılmalıdır. Güneş ışınlarının dik geldiği anlar saat 11.00 ve 16.00  arasıdır.

Vücudunuza bol miktarda nemlendirici sürün

Bir tatile gidecek iseniz gitmeden bir hafta vücudunuza proteini yüksek nemlendiriciler kullanmanız gerekir ve güneş banyosundan önce homojen bronzlaşma sağlamak için tüm vücudunuza peeling ve kese uygulanmalıdır. Güneşlenmeden önce vücudunuza parfüm içermeyen, şeffaf ve boya içermeyen nemlendiriciler uygulamanız gerekir. Cildinize C vitamini içeren kozmetikler ile bakım yapın.

Güneşlenirken bunlardan uzak durun

Güneşlenirken nelere dikkat edilmeli, nelerden kaçınılmalıdır? Güneşlenirken alkol ve nikotinden uzak durun. Bunların yerine su, ayran ve mineralli içecekler için. Antibiyotikler, doğum kontrol hapları gibi vücudun güneşe duyarlılığını artıran ilaçlar kullanılıyor ise güneşlenmekten kaçınılmalıdır. Terleme güneş lekelerine sebep olmaktadır. Bu yüzden terlediğinizde bol soğuk su ile duş almalısınız. Denizde yağlı kızartmalar ve baharatlardan özellikle uzak durun. Gölgede güneşlenmeyi tercih edin. Gölgede güneşlenmek sağlığınız açısından daha avantajlı.


Bol su için

Güneşlenir iken nelere dikkat edilmeli? Bol su tüketmek güneşlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliktir.  Güneşlendiğiniz zamanlarda bol su tüketin. Su ihtiyacını artırıcı yiyeceklerden uzak durun. Özellikle bol tuzlu ve baharatlı yiyecekler su ihtiyacını artırır. Tuzlu su vücudunuzda tahrişlere neden olabilir. Bu yüzden sık sık duş alın. Bu zamanlarda cildi soyucu ve ya rengini açıcı kozmetik ürünler kullanmayın. Ayrıcı su ihtiyacınızı artıran yüksek kalorili yiyeceklerden de mutlaka uzak durun. Hafif yiyecekleri tercih edin, sık sık meyve yiyin.

Ciltteki benlerinizi güneşten koruyun

Cildinizdeki benleri mutlaka güneşten korumalısınız. Benlerinizin üzerine güneşten koruyucu kremler sürülebilir. Ya da benlerinizi güneşten korumak için beyaz havlu ile kapatabilirsiniz. Aşırı güneşin olduğu öğle saatlerinde de beyaz ya da açık renkli kıyafetler giyilmesi gerekir. Böylece açık renkli giysiler güneşi üstlerini fazla çekmez.

Güneşlenirken neye dikkat edilmeli?
Güneşlenirken sağlıklı bir bronz teniniz olmasını istiyorsanız yavaş yavaş yanmaya dikkat etmelisiniz. Günde 15 dakika gibi sürelerle başlayarak 20-25 dakikaya sonradan çıkarabilirsiniz. Teniniz için uygun bir güneş kremi seçmeniz, güneş koruyucuyu güneşlenmeden yarım saat önce sürmeniz gibi adımlara dikkat edebilirsiniz.
Sağlıklı güneşlenme nasıl olmalı?
Sağlıklı bir şekilde güneşlenmek için günde yarım saatten fazla güneşlenmemeniz gerekiyor. Aynı zamanda seçeceğiniz güneş kremlerinin cilt tipinize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Güneşlenmeden yarım saat öncesinde güneş kremi sürebilirsiniz. Güneşlenmeden önce teninizi yağsız nemlendiricilerle nemlendirebilirsiniz.
Güneşlenmek için ne sürülür?
Güneşlenmek için seçeceğiniz güneş kremlerinin çinko oksit, tintanyum dioksit içermesine dikkat etmelisiniz. Güneş kremini cilt tipinize göre seçmelisiniz. Eğer beyaz bir tene sahipseniz seçmiş olduğunuz kremlerin güneşin zararlı ışınlarından koruması önemlidir.
Güneşte bronzlaşmak için kaç saat güneşlenmek gerekir?
Sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak istiyorsanız yavaş yavaş güneşlenmeniz gerekiyor. İlk gün 10 dakika gibi kısa sürelerde güneşte kalabilirsiniz. Daha sonra 15-20 dakika gibi sürelerini artırabilirsiniz. Öğle saatlerinde güneşe çıkmamanız daha sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanızı sağlayacaktır.
Güneşlenirken hangi yağ kullanılır?
Güneşlenirken bronz bir tene sahip olmak için kullanabileceğiniz bazı bitkisel yağlar vardır. Bu yağları kullanarak sağlıklı bir şekilde istediğiniz bronz tene kavuşabilirsiniz. Kakao yağı, ceviz yağı, tarçın yağı ve üzüm çekirdeği yağını güneşlenirken kullanabilirsiniz.
Güneşte Kızarmamak için ne yapmalı?
Güneşte kızarmamak için öncelikle cilt tipinize göre bir güneş kremi seçmelisiniz. Aynı zamanda tercih edeceğiniz kremin güneşten korunmak için etkili olmasına dikkat etmelisiniz. Kızarmamak için öğle saatlerinde güneşe çıkmayabilir, günde 15 dakikadan fazla güneş altında kalmamaya dikkat edebilirsiniz.
D vitamini için kaç gün Güneşlenmeli?
D vitamini en çok güneşten alabileceğiniz vitamindir. D vitamini eksikliği halinde kendinizi yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Aynı zamanda D vitamini eksikliği depresyon hastalığına da sebep olabilir. D vitamini almak için günde yarım saat kadar güneş altında kalabilirsiniz.
Yazın nasıl Güneşlenmeli?
Yazın güneşlenirken sağlıklı bir bronzlaşmak için dikkat etmeniz gereken farklı etkenler vardır. Öncelikle güneşlenmeden önce teninize uygun bir güneş koruyucu sürmeniz gerekir. Güneşlenmeden yarım saat öncesinde koruyucu sürebilirsiniz. Öğle saatlerinde fazla güneş altında kalmadan günde 15-20 dakika kadar güneşlenebilirsiniz.
Hangi saatteki güneş faydalı?
En sağlıklı güneşlenme zamanının 14.00-18.00 saatleri arasında olduğu bilinmektedir. Güneş ışınlarından fazla zarar görmemek adına 12.00-14.00 saatleri arasında güneş altında olmamaya dikkat etmelisiniz.
Hızlı bir şekilde nasıl Bronzlaşılır?
Hızlı bir şekilde bronzlaşmak istiyorsanız yapabileceğiniz farklı yöntemler var. Öncelikle doğal ve sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanız için mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Bu kremlerle birlikte kakao yağı, ceviz yağı gibi doğal ürünleri kullanarak kısa sürede bronzlaşabilirsiniz.
Vazelin Bronzlaştırır mi?
Vazelin doğrudan bronzlaşmaya etkisi olan bir ürün olmasa da güneşlenmeden önce cildinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Vazelin sürerek güneşlendiğinizde cildinizde daha güzel bir bronzluk olacaktır.

İlginizi Çekebilir;

https://guzellikcarsisi.com/dogal-gunes-sutu-tarifi/
https://guzellikcarsisi.com/detoks-kuru-nedir/
https://guzellikcarsisi.com/ketojenik-diyet/
https://guzellikcarsisi.com/papatya-suyu-ile-sac-nasil-acilir/
https://guzellikcarsisi.com/dopamin-diyeti/